Blog heroes

He creat una secció titulada blog heroes, on apareixerà l’últim post dels blogs que segueixo. La meva intenció és d’actualitzar-la periòdicament, no se si trimestral o semestralment, mostrant un màxim de vuit blogs, en funció dels blogs que segueixi amb una major intensitat. Una forma per compartir-ne el contingut. Suposo que la majoria seran coneguts pel públic, però de tant en tant apareixerà alguna petita joia a la que valdrà la pena subscriure’s. 

Microsiervos: Relacionat amb el món de la tecnologia. Postejat per varis autors, ens ofereix contingut relacionat amb diferents àmbits d’aquest món. No és el típic blog on es parla de dispositius, videojocs, món de la computació i els temes de sempre. És variat i ofereix informació sobre temes poc recurrents, el món de l’aviació, seguiment de missions especials, innovacions d’ús domèstic, ecologia, intercalant cites d’autors o usuaris de xarxes socials, petites perles d’enginy i humor. Una amanida variada, densa i fàcil de digerir.
Kirainet. Hector García és un enginyer informàtic que viu al Japó des de el 2004. En la seva bitacora ens relata el seu dia a dia en aquest país, oferint informació sobre diversos aspectes de la societat nipona, la seva experiència d’integració i el xoc cultural que genera. És un blog obert des de fa 5 anys, on es poden trobar posts que sorprenen per la profunditat amb la que tracta temes d’àmbit general com l’economia, o relacionats amb una vessant més personal, com els trets socials que l’han impactat.
Thinkwasabi. Ara mateix tinc una fixació per aquest blog. Berto Pena n’es l’autor. Ens ofereix el una guia per augmentar la nostra productivitat, treballant amb tot el que ens envolta, aplicacions de software, tècniques, metodologies per millorar-la, tot això i més. Un exemple de blog ben fet, ús recomano els screencast que versen sobre l’ utilització d’aplicacions web o d’escriptori i del seu ús eficient o del GTD, mètode utilitzat per a la gestió de tasques. Contingut i disseny potent. Com exemple de l’impacte que m’ha causat, ús explicaré que pràcticament m’ha convençut per a contractar el curs de productivitat -de pagament- que ens ofereix en el blog.

Marc Vidal. Una de les personalitat del blogging al nostre país. Fonamentalment parla d’economia, d’emprenedoria i del món de la web 2.0. Amb un estil contundent, s’ha guanyat el reconeixement dels navegant per dir veritats que ningú diu en veu alta sobre el nostre país.

Bloguismo. Si tens un blog, estas obligat a seguir-lo. Toca els diferents pals del món del blogging, posteig, SEO, recursos per al nostre blog, etc…. Compta amb autors convidats per escriure series de post i toca temes difícils de trobar en altres pàgines similars, com pot ser l’aspecte jurídic d’un blog. Per això i per que tot el que s’hi menciona ho podem aplicar en el nostre blog, l’incloc en la llista.

Vicens Castellano. Popular per la seva aventura televisiva al programa Ajuste de cuentas, on ajuda famílies amb problemes de gestió econòmica. És un coach en educació financera i ens parla sobre el món del diner i de la seva administració, fugint de tecnicismes, amb un llenguatge proper i potser més important, fent pensar.