BBVA en xarxa: Blogging

Imatge via Alx sota llicència Creative Commons

Aquest estiu, com tants d’altres, he realitzat un curs a la UOC d’estiu. Tot virtual, sense cap contacte presencial, ja sabeu com de sociables sóm els informàtics : ) . Destacava l’abundància de cursos sobre el 2.0. La meva elecció ha sigut un curs sobre comunicació corporativa en una societat digital, on hem anat analitzant la presencia a les xarxes socials d’una gran companyia. Els seus encerts i els seus punts flacs. Durant les properes setmanes escriuré una sèrie de posts sobre la vessant social de BBVA a Internet.  Per començar m’agradaria comentar una dels projectes més originals:  el blogging com a eina  per difondre la imatge corporativa de l’empresa i atreure públic jove, tot i que inicialment no sigui per captar-los com a clients.

El banc compta amb varis blogs. La iniciativa més important i innovadora és bbvablogs.com, una comunitat de blogs per els seus empleats i clients. Amb l’objectiu de crear noves formes de relació amb  el client i de participació dels empleats.  Crear una comunitat on el banc sigui el nexe d’unió és una altra via per reforçar la imatge de marca.

Soy.bluebbva.com és l’altra iniciativa que segueix aquesta línia. Un blog dedicat al públic jove on és publiquen informacions relatives a l’oci. Incorporant la iconografia i la imatge de la companyia per apropar-la als usuaris joves. Associació de la imatge del banc en  quelcom proper allunyat de la fredor que tradicionalment han transmès .

Activba Comunitat online especifica
Estructurat com una comunitat virtual on el motor són els temes econòmics.  Activba presenta informació i eines utils per millorar el rendiment del nostre diner. Els usuaris és poden donar d’alta i intervenir a través de comentaris als post que es publiquen o enviant contingut d’altres pàgines per que sigui indexat, publicat i votat pels usuaris del servei. Quelcom similar a Meneame o laTafanera on la comunitat s’encarrega de seleccionar el contingut que es publica. En certa forma, la comunitat és la que edita el contingut de certes seccions de la pàgina prioritzant la informació que considera important.

Iniciatives trencadores dins del sector bancari. BBVA és un grup que dona una gran importància a la innovació com a via per arribar al client i diferenciar-se de la competència. Els blogs són concebuts com una via per a la creació de contingut i la interacció dels usuaris mitjançant comentaris i valoracions, ajudant a crear lligams. Crear una comunitat al voltant del banc que en un futur potser es decanti per la entitat a l’hora d’escollir un banc. Una gran empresa a Internet no només ha de ser una pàgina i uns quans comptes a les xarxes socials.