WordPress: Primeres impressions

Imatge via Titanas sota llicència Creative Commons

Finalment m’he passat a WordPress. Aquest més d’agost he migrat el blog de Blogger a WordPress. Una experiència fascinant, més que la migració en si el canvi de com veig el meu blog. Ha passat de ser una afició, un lloc per escriure sobre els temes que m’interessaven, com una via per aprendre sobre ells a través del procés de recopilació d’informació i escriptura del post, a transformar-se en una targeta de presentació a la xarxa. En el següent post presento les meves primeres sensacions i raonaments sobre l’experiència.

WordPress significa el control total per l’usuari. Hem fasina poder accedir a tots els racons del sistema, des de la base de dades a tota l’estructura de fitxers. Comparat amb Blogger representa treballar a més baix nivell, però a la vegada recau sobre l’usuari la responsabilitat en certes qüestions com les copies de seguretat. He passat a ser un gestor a un administrador:

Un altre punt fort és la quantitat de recursos disponibles per al framework. Des de dissenys/temes per al blog fina a plugins per potenciar la funcionalitat.  Tot gracies a la gran comunitat d’usuaris i desenvolupadors que els creen i mantenen. Salvant inconvenients com les incompatibilitats que hom pot trobar entre varis dels plugins que instal·la és possible obtenir un plus de funcionalitat important que permeti distingir el nostre blog dels demes amb parell de clics. No m’he tornat boig a l’hora de descarregar plugins. M’he decantat per un grup reduït de plugins que hem permeti implementar les funcionalitats bàsiques del blog, deixant per més endavant –quan el blog estigui més assentat i acabat – els experiments. Només en destaco un: WPML una utilitat per convertir la nostra pàgina en un blog multilingüe. La versió del blog en castellà esta a les beceroles, hem falta descobrir com traduir certes parts del blog però ja he començat a publicar contingut.

Per desplegar al màxim totes les possibilitats de WordPress haure d’adquirir coneixement sobre MySql i PHP. La base de dades serà senzilla de dominar, ja hi he tingut les meves experiències i resulta abastable. En quan a les meves mancances com a programador de PHP és un altre assumpte, m’hi haure d’introduir poc a poc, a mesura que vagi entenent el framework podré anar fent els primers passos.

Si he de resumir-ho amb una frase. Una experiència positiva.  El blog encarà es troba en versió beta, sobretot la versió castellana, però espero tenir-lo al 100% en poques setmanes. Deixo per altres posts qüestions com el fet de passar a pagar per tenir un blog o el tema del la llengua i el multilingüisme, espero que els pugueu llegir en properes setmanes.