Canviant el món amb 26 anys

Seguint el pollastre de Wikileaks vaig arribar a la votació de la revista TIME per escollir la persona del any. Resulta que Julian Assange havia sigut retirat de la web quan anava primer destacat en les votacions. La votació dels lectors no te res a veure amb la decisió de la revista a l’hora d’atorgar el guardo. Tot i haver guanyat la votació popular la publicació, Assange s’ha quedat sense reconeixament. La publicació s’ha acabat decantant per Mark Zuckerberg.

Crec que és un guardó just. Potser no ha sigut la persona més destacada de l’any, però sense cap mena de dubte, el creador de facebook a aconseguit canviar el món. No només amb la creació d’un servei per interconnectar les persones, permetent-los compartir parts de la seva vida, també despertant l’interès de persones allunyades del món de les TIC, ja sigui per un forat generacional o per la seva poca destresa amb la tecnologia.

–    Que tal la comunión del niño?

–    Fantàstica, ya te pondre las fotos en el facebook

Aquesta escena correspon a part  d’una conversa caçada al vol aquest estiu entre dues marujes. Em sembla totalment descriptiu, com dues dones que per edat no s’han acostat a un ordinador l’utilitzin per compartir i publicar part de la seva intimitat. El que abans es feia de paraula i en persona ara es fa per via telemàtica, inclòs tasques banals o personals com compartir fotos d’un event o parlar de la família….

Ús deixo l’enllaç al post que vaig escriure la setmana passada sobre el llibre i la pel·lícula, amb l’enllaç de la revista TIME sobre el tema, o amb l’entrevista al personatge (en anglès)