Wikileaks

* El vídeo disposa de subtítols en castellà

“Les organitzacions s’esforcen (sobretot econòmicament) en ocultar informació per l’impacte negatiu en la opinió pública que pot generar, convertint-se en un detonant pel  canvi.”

Ha arribat un nou actor al món de la informació. Durant els últims dies s’han publicat les noves filtracions aconseguides per Wikileaks. La considero una organització important pel  que fa i el que representa.  Un canvi en la lliure difusió de informació. Distribuir dades a les que la població habitualment no tindria accés. Una entrada a la rebotiga, o cloaca, de governs i empreses.

Un canvi important, comparable el que un dia va ser Napster pel món de la música. Probablement no tindrà el mateix impacte, però ha obert una nova via per què el ciutadà arribi a secrets  d’organitzacions i governs.

Aconsegueix i allibera material que la prensa tradicional no publica, amb la intenció d’aportar transparència i canvi

El procés corporatiu de gestió de la informació consisteix en obtenir les dades, examinar-les de la mateixa forma que una organització de noticies clàssica, els formaten, els publiquen i es defenen dels atacs que reben.

El vídeo adjunt al post  és una entrevista de TED a Julian Assange, fundador de Wikileaks. Si podeu dedicar  20 minuts a visionar el vídeo, feu-ho. Durant l’entrevista explica característiques importants de l’organització, les seves motivacions, la gestió de la informació, quin paper juguen les fonts i altres punts més anecdòtics com els problemes que s’està trobant per fer créixer la seva organització.

El més racional és pensar que a la llarga Julian Assange i Wikileaks acabaran desapareixent, l’important és que molt probablement hi haurà algú que ocuparà el seu lloc. Sóc dels que pensa que s’ha obert una porta que no es podrà tancar.