Sobre l’autor

Aquesta entrada també està disponible en: Español

El meu nom és David Torné i sóc programador, com no. Dedicat a l’apassionant món del software de gestió. Porto varis anys en el sector en els que he après,  crescut com a professional i també com a persona. Amb el temps he anat adonant-me el poc que té a veure el dia a dia d’aquest sector, amb la visió que un té quan és jove i donà els primers passos en aquest món.

Treballo en una companyia de desenvolupament de software comercial, amb el departament de programació localitzat a Lleida ciutat, que crea i comercialitza la seva pròpia línia de productes. Tot i comptar amb un paquet estàndard també treballem oferint serveis a la personalització de les aplicacions segons les necessitats del client, el que es coneix des de sempre com a programació a mida, el que ens permet gaudir de l’experiència del contacte directe amb l’usuari i aprofitar el feedback que ens proporciona.


Amb la Seu Vella al fons. Més tòpic impossible.

Hem vaig introduir en aquest món a partir d’uns cursos de programació en C+ als 16 anys i des de llavors ja no m’he desenganxat. Vaig entrar al món laboral després de cursar la formació professional en informàtica de gestió. Posteriorment vaig decidir accedir a una formació superior a través de la UOC, titulant-me com a enginyer tècnic en informàtica de gestió, compaginant estudis i carrera professional, fet que m’ha fet adonar del valor real de qualitats com la constància i l’esforç en el dia a dia, així com del pes de comptar amb estudis superiors en un sector com el de les TIC.

Què m’interessa?

El món canvia molt ràpid, i amb ell les qualitats que es necessiten per destacar. Cada cop el domini de les TIC i l’adaptació als canvis socials que generen seran més importants. He anat seguint i interessant-me per algunes qüestions que m’han fet reviure de nou l’entusiasme amb que vaig començar en el món de la programació. Els temes en que miro d’aprofundir són els següents:

  • Productivitat: Tot el món de la gestió personal, dels sistemes de gestió de tasques. Com aprofitar millor els nostres recursos personals per rendibilitat les nostres accions i convertir la nostra feina en quelcom motivador.
  • Networking: Una via per millorar la meva xarxa de contactes i les expectatives professionals.  Conèixer els mecanismes que fan créixer la nostra comunitat, i com aconseguir valor afegit  a través de la gestió de contactes.
  • Cerca de noves tendències: Un concepte genèric dedicat a la cerca a la xarxa de novetats tecnològiques, serveis, productes, canvis en dinamiques de treball que pugui aprofitar i incorporar en el meu dia a dia.

I perquè productivitat personal?

Heu tingut mai la sensació que el temps s’escapa, i mentrestant vosaltres – els projectes, la feina, les relacions amb els demes– no avanceu? Doncs aquesta desagradable sensació és la que tenia jo abans de descobrir aquest món. Deixava que les coses passessin, que les circumstancies  m’arrosseguessin, el que em va dur un cul de sac, on ja no gaudia de la meva vida professional, ni personal. Les metodologies de control de flux de treball porten ordre a les nostres vides, ens permeten construir una base per progressar, per prendre el control a través de l’acció.  Continuar aprenent sobre productivitat personal m’entusiasma i m’enriqueix.

Alguns detalls personals

  • Em dedico al món de la programació per la seva faceta  creativa.
  • La meva activitat offline preferida és la lectura.
  • Sóc ex-fumador  (des de fa 8 anys).
  • Una de les objectius més importants que he aconseguit és dedicar-me professionalment al que m’apassiona.
  • Un somni, o una meta a la que arribar. Crear la meva pròpia empresa.
  • El meus referents són tots aquells que emprenen, que creen projectes innovadors, ja sigui en forma d’empresa, projectes socials, o iniciatives en la xarxa.
  • Els llibres dels que no hem desprendria: La carretera, Padre rico, padre pobre i La nit del Oracle.
  • No podria viure sense..  res de maquinetes, les  4 o 5 persones més properes. No hi ha res més important que el contacte humà, sobretot per aquells que treballem amb màquines.

Contacta amb mi

Pots contactar amb mi a través del formulari de contacte del blog, o per els perfils de les xarxes socials on sóc present LinedInXing,  Facebook,  Twitter, Slideshare.