Creativitat, innovació, desenvolupament

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Imatge via Sebastiaan ter Burg sota llicència Creative Commons

Saber canalitzar la creativitat pot convertir-se en una via de creixement  individual i social. Aconseguir convertir la creativitat en innovació, i aquesta innovació en nous productes i serveis, i  per tant en riquesa econòmica. Aquest és el mantra que es repeteix amb insistència quan es parla del canvi de model productiu pel que ha de passar el país per sortir del sot on es troba.

Per arribar al paradigma creativitat – innovació – desenvolupament hem de tocar un dels fonaments del sistema, l’educació, i no hem refereixo només a orientar els programes educatius a produir professionals capacitats en investigació, i emprenedors que materialitzin les idees en un projecte real, es tracta trobar formes d’aprofitar no només la intel·ligència acadèmica, si no altres tipus d’intel·ligència menys reconeguts – l’artística per exemple – incentivant que aquells que no encaixen dins el patró sistema, on es prima l’assimilació de continguts, no quedin despenjats i es pugui aprofitar el seu potencial convertint-lo en quelcom productiu.

Els següents vídeos són un resum de les opinions de Ken Robinson, especialista en el desenvolupament dels recursos humans, remarcant el tema de l’aprofitament de la creativitat, i com el sistema educatiu necessita una reforma per tal de no desaprofitar el talent de cara al futur. La idea del post ha sorgit a arrel de llegir un post al blog pjorge.com.

Changing education paradigms:

Entrevista a Q TV: