Qüestiona’m: Dubtes sobre GTD del mes d’abril

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Aquest post conté el segon lot de preguntes dels lectors durant el mes d’abril. En aquest segon article hi ha totes les preguntes relatives a GTD i sobre gestió de projectes. Espero que seguiu enviant-me les vostres preguntes, jo per la meva part seguiré recopilant i penjant les que deixeu en els comentaris.

Quan un projecte té diferents subprojectes i aquests diferentes tasques que depenen d’altres tasques de subprojectes d’aquest projecte com ho organitzes per prioritzar o determinar quina és la següent acció?

La complexitat del projecte que planteges, més enllà d’una tasca divisible en diverses accions físiques, té una complexitat que ha de ser gestionada amb “una mica més” que accions següents.

Si es tracta d’una tasca que es descompon en diversos projectes GTD, que al seu torn es desglossen en diverses accions GTD però sense dependències entre tasques dels diferents projectes, podries gestionar amb el sistema de l’acció següent.

Si com esmentes hi ha dependències entre tasques dels diferents projectes, una de dues o s’han d’agrupar de forma diferent perquè no hi hagi aquestes interdependències, deixant cada un dels projectes amb accions dependents entre elles, i una única dependència de l’acció final del subrpojecte amb l’acció inicial del següent subprojecte. O l’altra alternativa és organitzar la seqüència d’accions a realitzar de tal manera que les accions de les quals depenen altres subprojectes quedin com últimes accions de l’actual. Al finalitzar totes, podem passar al següent subprojecte.

Potser et sigui útil fer servir una aplicació amb interfície visual per generar el planning, un sistema de pla de tasques de GANTT. Al link també hi ha enllaços a eines gratuïtes per aquest sistema.

Referent als PROJECTS en GTD, que entenc són coses que tenen més d’una acció. Quan has de fer una d’aquestes accions la passes a ACTIONS / PRÒXIM o sempre la treballes dins de la llista PROJECTS?

Pel que fa a la gestió de projectes hi ha gent que els gestiona introduint-los en les llistes GTD sense més, classificant totes les accions del projecte amb un tag. Jo prefereixo tenir llista cada un dels projectes, amb la seqüència d’accions a realitzar numerada, i passar una a una les accions a la carpeta proxim/actions. Ho trobo menys embolicat.

Això si un cop finalitzada una acció d’un projecte va enviar la següent acció a la carpeta proper, important si tenim un gran nombre de projectes en marxa, en cas contrari poden quedar ‘tapats’ per les següents accions d’altres projectes.

Hola, David. En el seu últim post, @jmbolivar ha revelat el seu sistema de programari per GTD. Quin és el teu i quins són, des del teu punt de vista, les millors alternatives ara per ara?

Jo utilitzo Evernote, per gestionar el meu sistema de llistes GTD, els meus projectes, la meva material de consulta i l’arxiu virtual. Ho tinc tot dins d’un mateix entorn. El més positiu és la flexibilitat per a organitzar la informació, per mitjà de carpetes i classificadors (tags), la portabilitat i la seva disponibilitat en diverses plataformes. En contra el fet que no és una aplicació orientada específicament a GTD i per tant no permet automatitzar cert tipus de accions com la recopilació i el procés de les tasques. Si és usuari de MAC potser utilitzaria Things, per a PC Evernote.

Tinc pendent provar SpringpadHe descartat Microsot OneNote per no permetre sincronitzar des del núvol.

Crec que en un futur, si no trobo una aplicació específica per GTD potser em passi a l’entorn web. Una opció com facilethings encara que sigui de pagament. L’altra opció és desenvolupar jo mateix …

Et deixo la referència a un post amb pautes per implementar GTD amb Evernote: http://bit.ly/ibCrVf

Què és el que utilitzes per recopilar? Jo utilitzo una PDA, creus que és una bona opció?

Sens dubte un boli i paper. Fàcil i accessible. Jo abandoni la meva PDA quan em vaig adonar que me la fricció per treure de la butxaca, obrir l’aplicació i escriure, em representava massa dificultat i això m’empenyia a abandonar el meu hàbit de recopilar.

Teniu a la vostra disposició el servei Qüestiona’m per seguir enviant les vostres preguntes. Si voleu un contacte més directe us podeu enviar el vostre missatge a través del meu compte de twitter @davidtorne