És la recopilació, estúpid

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Que és allò que marca la diferencia? Sovint la gent em pregunta com pot ‘millorar la seva productivitat personal’  així en genèric, com si existís una espècie de dieta de la carxofa per poder incrementar la seva capacitat en aquesta àrea.

Que els  hi dic jo? Els hi explico que el que realment funciona és crear un sistema fiable per escollir la següent acció… bla bla bla, dispersió i desconnexió del receptor en la conversa… Per evitar-ho i per donar una resposta potent i funcional em decanto per predicar les bondats de la recopilació.

Pensa-ho bé.  La recopilació és el primer pas del sistema GTD, de fet quan vols començar ho fas amb la primera gran recopilació, externalitzant tots els teus assumptes per descarregar la teva RAM mental. La recompensa és immediata, la tranquil·litat obtinguda convida a continuar aprenent als rookies i mantenir localitzat tot el que es pot convertir en un problema, o en quelcom més que una idea, als ja iniciats.

Més enllà  de GTD entra en joc la gestió de les interrupcions i els imprevistos. Una part important de la nostra rutina i del seu aprofitament passa per una correcta gestió dels trencaments del nostre flow. La recopilació aplicada més que com un pas d’un mètode, com una rutina per donar resposta a un problema comú. T’adjunto un vídeo demostració de com David Allen gestiona les seves interrupcions, segur que pots invertir  un minut i mig a millorar la teva forma de fer.