La importància de no separar les tasques personals i les professionals

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Ja he parlat un parell de vegades en aquest blog sobre el fet de treballar des de casa, primer sobre els hàbits i més endavant sobre com organitzar el teu sistema GTD si treballes des de casa.

En moltes ocasions veiem com, de forma general, la societat està encapritxada en la conciliació laboral i familiar, de manera que la feina ens ocupi una part del dia i la vida familiar i personal una altra. En aquest sentit, avui m’agradaria seguir endavant amb una crida en sentit contrari: especialment si treballes des de casa, separar la vida laboral i la vida familiar no té gaire sentit.

Aprofita al màxim el teu temps, és la base de la productivitat

A totes les persones a qui ens apassiona la productivitat volem el mateix: aprofitar el nostre temps al màxim. Tal i com comento sovint amb els subscriptors de OrganizacionPersonal.com, per a tothom la definició de ser productiu és diferent, cadascú defineix el fet de ser productiu de maneres úniques, però totes tenen una cosa en comú: aprofitar el temps. Uns ho volen per poder fer més coses, d’altres ho necessiten per viure més tranquils, però tots volem aprofitar el temps al màxim.

En aquest sentit, separar les tasques personals i professionals no té gaire sentit. En el fons, tu i jo som persones, persones que tenen una vida amb unes responsabilitats que anem adquirint, d’altres que deixem endarrere. Però aquestes responsabilitats, en el fons, ens marquen com a persona, tan si són responsabilitats en l’àmbit de la família, en el de la salud o en el de la nostra feina.

És per això que, segons el meu punt de vista, el que tots volem és aprofitar el temps al màxim, així que si entremig d’una feina i una altra ens surt a compte enllestir algun tema personal, per què no fer-ho?

Fes allò que t’aporti més en cada moment

En definitiva, on volia arribar és aquí: fes allò que t’aporti més en cada moment. La gràcia de la productivitat i, en especial, de GTD és que tenim un sistema d’organització de les nostres vides que ens permet tenir una visió general en qualsevol moment. D’aquesta manera, crec que és important ser capaços de fer en cada moment allò que més ens acosta als nostres objectius, prendre la decisió de fer allò que més beneficis (personals o professionals) ens transmetrà en cada moment.

Així doncs, la meva recomanació és, si treballes des de casa, no separar la teva vida professional i personal, sinó aprendre a conviure amb les dues que, en el fons, són la mateixa. Això sí, si realment vols aprofitar el teu temps al màxim, sigues molt estricte a l’hora de triar el que has de fer. És important prendre bones decisions a l’hora d’escollir a què dedicaràs el teu temps al llarg dels propers minuts o de les properes hores, i en això GTD t’ajuda molt ja que et permet tenir una bona visió global de la teva vida.

Publicat per Jordi Sanchez

Apasionado productivo, me encanta el mundo de los negocios e Internet. Si quieres mejorar tu productividad y no sabes por dónde empezar, déjame ayudarte: OrganizacionPersonal.com