Perquè comprar un smartphone?

Imatge via marketingfacts sota llicència Creative Commons

Els smartphones ja son aquí. Cada cop són més assequibles i és  més habitual veure’ls en mans  de qualsevol persona allunyada del perfil de client tipus d’aquest producte, el professional al que la mobilitat de la seva feina l’obligava a passar hores fora de la seva empresa. L’oci ha arribat al món dels telèfons intel·ligents i això els converteix en un gadget amb el mateix atractiu que els iPod. Però més enllà de les utilitats que ens faran  consumir l’ample de banda de la companyia telefònica i el nostre temps, hi ha un conjunt de motius que ens poden fer pensar en adquirir-ne un.

  • Ens permet estar sempre connectats.  No tant sols disposant d’una línea telefònica gracies a les connexions d’alta velocitat a Internet podrem navegar amb garanties, accedir a les nostres comptes de correu i realitzar les descarregues que necessitem.  Gaudirem d’un accés mòbil a la xarxa.
  • Versatilitat. Gracies als mercats d’aplicacions de les diferents plataformes els smartphones s’han convertit en autèntics ordinadors de butxaca.  Les funcionalitats de les que ens proveeixen cada dia són més amplies, des de accés a xarxes socials a aplicacions d’ofimàtica,  ens permeten estar preparats per aprofitar aquells forats en la nostra agenda per posar-nos al dia
  • Disposarem de les nostres aplicacions de treball (o oci) des de qualsevol punt. Connectant-ho amb el punt anterior, tots els dispositius compten amb suites d’ofimàtica i aplicacions productives. Moltes d’elles són gratuïtes, Windows Mobile porta preinstalat l’Office per smartphones, i altre populars aplicacions – com Evernote – compten amb el seu equivalent per a les diferents plataformes. Ja sigui amb connexió al núvol o a través de la sincronització, podem accedir sempre a les nostres dades
  • Dur sempre la nostra agenda amb el nostre de calendari i les nostres cites.  El nostre dia a dia al palmell de la ma. Un exemple d’aplicació disponible en qualsevol telèfon mòbil –no cal que sigui un smartphone o una pda- és l’agenda, calendari i el full de contactes. Els plus que ens aporten els telèfons intel·ligents és la possibilitat de sincronitzar-les amb les aplicacions d’escriptori portant una part essencial de la nostra oficina a sobre.
  • Descarregar la nostra ment de preocupacions. Totes les aplicacions d’aquesta família disposen d’un sistema d’avisos, dins de l’aplicació de l’agenda o a través d’aplicacions especifiques. Si en fem un ús correcte podem recolzar-nos-hi per descarregar la nostra ment de les cites a les que hem d’assistir i que se’ns presentin sobre la marxa.
  • Reduir el nombre de trastos físics que portes a sobre. La conseqüència lògica, però no menys important, és la reducció de la carrega que hem de dur amb nosaltres. Menys trastos, menys pes, menys preocupacions.

Tot plegat ens pot ajudar a augmentar la nostra productivitat.  Si aprenem a fer un bon ús del dispositiu comptarem amb un assistent personal magnífic que ens permetrà descarregar la ment de totes aquelles coses que podem arxivar a través del telèfon, deixant-nos lliures per pensar en coses realment importants. Un punt de connexió amb el món i un  sistema per convertir-nos en persones més eficients.