Evernote

Aquesta entrada també està disponible en: Español

 

Segur que hi ha alguna aplicació que t’agrada especialment, però t’agrada fins al punt de convertir-te en un FAN? En algun post he mencionat Evernote. Una aplicació originalment creada com un magatzem virtual, un assistent per a que a la nostra memòria no se li escapi res, però per la seva versatilitat pot ser utilitzada per les més distintes funcions.
Podem descarregar l’aplicació per utilitzar-la en diverses plataformes d’ordinadors de sobretaula, dispositius mòbils (Blackberry, iPhone, iPod Touch, Windows Mobile …), a més de donar-nos accés al nostre contingut a través de la seva web. És tracta d’una aplicació on el contingut es guarda en el núvol (en la xarxa), mantenint-lo sincronitzat des de cadascun dels dispositius on la tinguem instal•lada.

És una aplicació gratuïta que dona accés a tota la seva funcionalitat base, donant la possibilitat de contractar el servei Premium amb més espai al núvol, la possibilitat d’adjuntar qualsevol tipus de document o de compartir carpetes amb altres usuaris.
En el meu cas particular utilitzo l’utilitzo per gestionar el meu sistema de GTD i l’arxiu de consulta on guardo referències de llibres, url’s interessants i captures de webs. Vaig descobrir Evernote a través del blog de productivitat ThinkWasabi, al final del post trobareu un screencast realitzat pel seu autor on ens ensenya les bases de l’aplicació i algunes de les seves utilitats més interessants. Per la seva part, l’aplicació compta amb dos blogs on podem trobar consells i exemples pràctics de la seva aplicació en diverses activitats. El blog oficial i el blog al servei tumblr.

Descarrega-la i dóna-li una oportunitat. De ben segur que sabràs apreciar el seu potencial i podràs emmotllar-la a la teva activitat professional o personal.

Aprende Evernote en minutos:

Screencast #6: aprende Evernote en minutos from Berto Pena on Vimeo.