Com planificar el Nadal amb GTD

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Imatge via Ali Edwards sota llicència Creative Commons

Més important que conèixer un mètode de gestió de tasques, és saber com i quan aplicar-lo. Sense distinció entre vida privada i professional ens permetrà administrar la nostra feina i el nostre temps. En el següent post m’agradaria ficar-vos uns exemples de com desplegar el potencial de GTD per organitzar, processar i fer les tasques clau d’aquestes festes.

Des de l’ús de llistes de control per gestionar les nostres compres, fins com preparar les trobades amb la família o els amics, d’una forma eficient. Tot amb un únic objectiu, gaudir del Nadal sense estrès.

El primer pas és definir els diferents objectius que volem assolir. El Nadal és una guerra amb diferents fronts oberts, els regals, els àpats, les celebracions, i els detalls… Bàsicament, per cada front obert un projecte, el desglossat de les tasques inicials per entrar en acció, i tenir present la següent tasca a realitzar. A partir d’aquí cadascun dels assumptes requerirà mesures específiques. Per fer-ho més entenedor repassarem a través de tres exemples com materialitzar la nostra planificació en accions concretes (inspirant-nos en GTD):

Comencem creant un projecte per a cadascun dels temes: Compra de regals, Dinar de Nadal i Nit de cap d’any. El primer, que ja hauríem d’haver començat (y aquestes altures acabat), la compra de regals i presents. Obrim un projecte y llistem les tasques inicials:

 1. Crear una llista amb tots als qui regalarem quelcom.
 2. Per cadascun, al costat del nom enumerem dos o tres gustos i dels últims regal que li hem fet, tenint en compte Nadal anterior, aniversari, etc… Important per no repetir-nos en excés
 3. Llistem un o dos presents per cadascun dels seus gustos. Com més important sigui el receptor més recursos hi dedicarem. En forma de temps i diners.
 4. Localitzem el llocs on comprar-ho. Comparem preus i prenem una decisió al respecte.
 5. Creem una llista de control de compres. O varies, segons la localització del proveïdor, o el mitja utilitzat per realitzar la compra, mitja presencial o a través d’Internet per exemple.

Continuem amb els dinars familiars. Deixarem per a últim les trobades amb amics. Tots dos punts només són pertinent en el cas d’ organitzar-los nosaltres. Tornem a crear un projecte on llistem les accions per abastir-nos de tot el necessari. Les celebracions giren al voltant del menjar i la beguda, per tant:

 1. Decidim quins plats prepararem.
 2. Buscarem informació a la xarxa de com preparar els plats, i alguns extres per donar un toc especial al dinar o sopar.
 3. Creem una llista de control per les compres.
 4. Escollim els on i quan realitzarem les compres.
 5. Programarem les compres a través d’encàrrecs a les botigues. Escollir, telefonar, recollir i pagar, més eficient impossible.

El final de festa és la nit de cap d’any. Per planificar els events, sopars de empresa, celebracions amb la família, celebracions de cap d’any, que impliquen gran quantitati varietat- de gent. Entra un nou factor en joc, ficar-nos d’acord entre tots:

 1. Publicar un calendari amb les potencials dates per celebrar la trobada.
 2. Crear un punt comú entre els varis organitzadors dels events per compartir la informació necessària per la seva organització.
 3. Per a trobades amb un caràcter més obert utilitzar la xarxa social per mobilitzar els convidats. Crear un esdeveniment en facebookper exemple- des del qual es convidarà als assistents.
 4. Un cop disposem d’una llista de convidats ens podem dedicar a buscar un restaurant, o posar en marxa la llista del punt anterior si decidim celebrar-ho a casa.

En resum, mètode, simplificar a base de dividir en tasques i sobretot fer-ho amb temps. Usem els principis de gtd per articular les nostres responsabilitats.

Que ens aporta? Un major aprofitament del temps, que es tradueix en un augment de la nostra qualitat de vida. Concentrem les nostres activitats, augmentant-ne l’eficiència, deixant-nos una major quantitat de temps lliure per gaudir de la família i les festes.

Aprofito el post per desitjar-vos BON NADAL a tots!