Envia-ho tot a Evernote

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Aquí teniu el primer post de la sèrie dedicada a explorar les possibilitats d’Evernote.  El primer post repassa totes les opcions de les que disposa l’aplicació per poder introduir informació, a part del editor de text convencional. Son opcions pròpies de la plataforma, per un altre post queden les connexions establertes per aplicacions de tercers per fer arribar informació al nostre magatzem al núvol.  El meu objectiu és millorar el nostre coneixement de l’aplicació, amb els meus posts i el vostre feedback ho aconseguirem : )

>> Capturant des del navegador

Evernote ens proporciona un add-in per capturar informació des del nostre navegador. El WebClipper permet instal·lar una extensió al nostre navegador per automatitza la captura amb un clic. Necessitarem validar-nos amb el nom d’usuari i el password per capturar la informació de la pàgina actual. El link o la pàgina completa.

>> Correu electrònic @m.evernote.com

Per tots aquells que ens passem el dia davant d’un ordinador. Permet entrar  anotacions tasques i material de consulta d’una forma natural, de la mateixa manera que enviem un mail. En el meu cas ha substituït la llibreta durant les 8 hores a l’oficina. Per defecte  es carregaran les notes al Notebook predeterminat, si el volem classificar i arxivar en l’assumpte escriurem el nom  del Notebook precedits d’una arroba (@) i els tags precedit  d’un #.

Ex: Enviar correu al notebook posts amb el tag personal

Assumpte: @posts #personal

>> Enviar informació des de twitter

Per enviar  idees des de twitter. Em resulta especialment útil a l’hora de fer un RT d’un article, post o enllaç que m’interessa,  puc  compartir-lo amb els meus seguidors a la vegada que n’envio una copia a Evernote. Per fer-ho ens fem seguidors del usuari  @Myen, esperar que ens torni el follow (es farà seguidor nostre). Al fer un RT o un Tweet que vulguem guardar, l’inclourem en el missatge i el carregarà al nostre Notebook per defecte.

>> Capturar des de carpetes del sistema

Podem establir carpetes del sistema per que Evernote capturi el seu contingut al accedir a l’aplicació, o quan s’hi afegeixi un fitxer. Des del menú Herramientas > Importar Carpetas. Podem afegir les carpetes que vulguem, i decidir si volem mantenir o eliminar els arxius a la carpeta d’origen.   Si no disposem d’un compte de pagament només ens deixarà importar pdf i imatges.

Ens pot ser útil per guardar i mantenir la nostra col·lecció d’imatges, o de documents, al núvol. Sempre els tindrem accessibles i preparats per treballar amb ells . Un altra utilitat és la captura dels documents d’una carpeta que actuí com a Inbox (safata d’entrada) per aquells documents que hem de processar, com els que ens arriben per mail.

>> Capturar des de OneNote

Si ets usuari de l’aplicació de Microsoft i vols importar o intercanviar contingut pots fer-ho a través de l’opció d’importació que hi ha disponible des del menú Archivo > Importar > Microsoft OneNote i seleccionem les notes d’una llista tancada de notebooks. Especialment útil per aquells amb un dispositiu amb Windows Mobile i que utilitzen la versió per  smartphones. L’OneNote Mobile s’utilitzaria per prendre notes amb imatges i gravar notes amb veu (Coses que per cert, ja fa la versió Windows Mobile d’Evernte).

Un cop sincronitzat PDA i PC podem captura el contingut. Si no tens un compte de pagament no t’importarà les notes  amb notes d’audio.

>> Importació d’arxius .ENEX

Podem exportar/importar notes d’Evernote en un arxiu amb aquesta extensió. Ho podem utilitzar per crear plantilles de contingut que utilitzem per crear els nostre projectes, o per distribuir contingut entre altres usuaris que també utilitzin l’aplicació. En aquesta web d’Evernote podreu descarregar i importar altres Notebooks amb continguts de diferents publicacions.

Amb doble clic sobre un arxiu amb extensió .Enex inicià el procés per importar-lo. Pots crear-te les teves  plantilles per projectes, guardar-les en una carpeta com Mis documentos i crear-te una nota index per importar-los automàticament només amb un clic. Per fer-ho creem i guardem una nota a l’aplicació amb una llista dels noms de les diferents plantilles. Enllacem cada nom mitjançant un hipervincle a un arxiu en disc. Quan vulguem importar un arxiu en concret farem clic al item de la llista i es dispararà el procés d’importació sense tenir que anar a buscar l’arxiu per l’explorador, ni a buscar l’opció del menú importació. Tot amb un simple clic.

Aquesta última opció és de collita pròpia, i és això el realment interessant. Els usuaris hem de compartir aquells detalls, aquells trucs que ens permeten millorar l’experiència a l’hora d’utilitzar l’aplicació. Si en tens algun me’l pots fer arribar a través dels comentaris o del formulari de contacte.

Per un contacte més directe et recordo la meva adreça de twitter @davidtorne, i per enviar-me els dubtes sobre productivitat, o sobre l’aplicació tens el servei Questiona’m