5 qüestions sobre Nozbe

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Fa unes setmanes vaig publicar un post sobre Nozbe, on repassava les funcionalitats més importants d’aquesta aplicació. Ho vaig fer gràcies a la col.laboració oferta per Jakub Mykowski, un dels responsables de la versió en castellà de l’aplicació. Ha tingut l’amabilitat de dedicar-me uns minuts per compartir amb nosaltres alguns punts de vista sobre el projecte i resoldre dubtes sobre el futur del mateix.

1. Explica’ns l’origen d’aquest projecte. Qui hi ha darrere del projecte i que motiva la seva creació?

Nozbe va ser creat per Michael Sliwiniski l’any 2007. La raó principal de crear aquest tipus d’aplicació va ser la lectura del llibre de David Allen “Getting things done” (en castella Organitza’t amb eficàcia). El servei ràpidament va començar a guanyar adeptes i està en constant desenvolupament. Especialment per als nous usuaris. Per tal de facilitar l’ús de Nozbe Michael va preparar un curs de 10 passos en forma de 10 articles i vídeos curts (3-4 minuts cadascun) perquè puguis aprendre el sistema de Organitzar amb Eficàcia i conèixer amb la pràctica com fer-ho amb Nozbe. A part d’això, escriu el seu propi bloc que conté molts trucs de productivitat personal per la teva vida privada i professional.

2. En els últims anys han aparegut un gran nombre d’aplicacions de gestió de tasques que segueixen la filosofia GTD Què distingeix la vostra aplicació davant d’altres? Amb quins punts forts compta?

Permet-me enumerar totes les coses importants que tenen, al meu entendre, un valor afegit:

  • Una de les coses més destacades és que compta amb sincronització amb Evernote i calendari de Google, són característiques que potencien la funcionalitat base de l’aplicació.
  • Opció d’enviar correu a Nozbe per crear tasques i notes pot convèncer molta gent a fer servir aquesta eina.
  • Per aconseguir una major productivitat hi ha la possibilitat d’assignar diversos contextos a cada tasca.
  • Facilitat d’accés. la versió web, app per a iPhone, IPADE, Mac, Android i el que és igualment important, Nozbe té un excel·lent servei d’ajuda, rebràs resposta a la teva pregunta durant les 24 hores següents.
  • Possibilitat d’adjuntar arxius i documents als projectes
  • Personalització. Tots els comptes de diversos usuaris vénen amb els seus dominis personalitzats i possibilitat de descarregar un logotip.
  • Preu. Pots aconseguir un compte a un preu assequible.

3. Nozbe és una aplicació amb una ferma implantació a varis països. En quins té una major implantació? Quin és el perfil del vostre usuari?

El Servei va dirigit a totes persones que volen millorar la seva productivitat. Nozbe està disponible en diverses modalitats, des de la versió gratuïta per gestionar fins a 5 projectes, fins comptes empresarials amb centenars d’usuaris. Hi ha la possibilitat de provar Nozbe durant 60 dies i després pots triar un pla de pagament. Nozbe és una de les poques eines d’aquest tipus disponibles en espanyol.

L’aplicació està disponible en 7 idiomes (espanyol, anglès, japonès, holandès, francès, alemany i polonès)

El major nombre d’usuaris de Nozbe tenim en els en els EUA i Japó.

4. ¿Contempla l’aplicació el treball en equip? Ens podries donar alguns detalls d’aquesta opció?

Comptes de multi-usuari (Equip) es componen de múltiples comptes individuals vinculats a un equip amb un compte ‘mestre’. Són molt útils per als equips i empreses. Els seus principals avantatges són: fòrum de l’equip i el panell amb les activitats recents.

Fòrum de l’equip hi és per augmentar la comunicació grupal i per fer-la més fàcil i agradable d’utilitzar. És especialment útil si no tots els membres de l’equip no estan sempre junts (per exemple, treballadors a distància, consultors independents, etc.) Fòrum de missatges et permet introduir missatges curts que tot l’equip pot veure la seva discreció. Això només pot ser un missatge independent o converses senceres com se li permet fer un comentari sobre cadascun dels missatges. Així, fòrum del missatges pot ser també utilitzat com a xat de Nozbe per a la comunicació ràpida i la consulta sense cal trucar, o córrer a una altra delegació.

Panell de les activitats recents és un altre avantatge que permet a qualsevol persona de l’equip veure els últims esdeveniments i comentar sobre ells, o per tenir una conversa/consulta sobre un problema immediat. És una opció més barata que contractar una multitud de comptes individuals per separat. Tingues en compte que des dels comptes individuals, estan units tots els teus projectes es queden en mode privat, i només aquells amb els que els comparteixes són visibles per altres usuaris (el mateix s’aplica a les activitats).

5. Una de les claus d’èxit per a les aplicacions en el núvol és l’accés des de qualsevol plataforma. Per finalitzar aquesta entrevista – review de Nozbe, podries explicar una mica sobre la possibilitat d’accedir a l’aplicació mitjançant dispositiu mòbil.

En aquesta etapa del desenvolupament Nozbe té aplicacions natives per a iPhone i iPad. Acabem de llançar una aplicació per Mac Addicionalment tots els altres dispositius mòbils poden accedir a Nozbe a través de les versions mòbils en línia “www.iNozbe.com“:
www.iNozbe.com (dissenyat per l’iPhone, fins i tot funciona bé en la majoria de smarphones que suporten Blackberry, Android o els sistemes operatius Windows) i “nozbe.mobi”:http://www.nozbe.mobi/ per als mòbils tradicionals. Actualment estem desenvolupant aplicacions natives per Andriod i Blackberries ja estan disponibles per prova beta a https://market.android.com/details?id=com.nozbe.droid