Evernote en la Web

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Evernote s’està convertint en una opció potent per emmagatzemar la nostra informació. Un dels aspectes que ha de dominar es l’intercanvi d’informació amb la xarxa. Com puc enviar continguts al meu Evernote des de la web? i com puc compartir-lo? Les línies següents parlen de les possibilitats existents per oferir als lectors del nostre blog la possibilitat de guardar els nostres post a través d’un widget o d’un AddIn al seu propi navegador. Una altra via d’exploració és com mostrar el nostre contingut a la xarxa, quelcom que s’atansa més a compartir el contingut però que esta directament relacionat amb la interacció de l’aplicació amb la web.

De la web a Evernote

Per permetre que els lectors del blog puguin enviar el seu contingut a Evernote, utilitzo un plugin de Shareholic. A part de permetre difondre enllaços amb les principals xarxes socials compta amb opcions per imprimir el contingut, enviar-lo per mail, o enviar-lo a Evernote o Springpad. Evernote compta amb el seu propi plugin que insereix l’icona de l’elefant al post, i que realitza específicament aquesta funció. És interessant disposar d’aquesta funcionalitat en pàgines de referència tècnica o pàgines pensades per la consulta d’informació, amb un clic pots guardar contingut  enlloc de copiar-te el vincle, o fer una selecció per copiar i pegar  el text. Resulta molt més elegant i dona certa ergonomia a la pàgina.

Com a lector Evernote posa a la nostra disposició el Web Cliper, un add-in que podrem afegir al nostre navegador i connectar al nostre compte. Mentre estiguem navegant emmagatzemarem al nostre compte les webs, una copia completa , arxivant-la i classificant-la en l’apartat que indiquem sense necessitat de passar pel notebook per defecte. Una forma de connectar el navegador a Evernote, evitant obrir l’aplicació quan volem realitzar una captura.

Evernote a la web

Les opcions anteriors permeten passar de la web a Evernote, però també disposem d’opcions per realitzar el camí a l’inversa. En primer lloc tenim la possibilitat de compartir el nostre contingut a través de la web, jo ho faig amb la meva col·lecció de links, és un entorn una mica tosc i que encara no s’ha evolucionat prou però compleix la seva funció.  Podem compartir informació relativa a projectes i documentació entre els nostres col·laboradors.  Existeixen opcions molt més complertes i competitives, Google docs pels documents o el mateix Delicious per compartir enllaços. Esperem que Evernote millori aquesta opció permetent-nos centralitzar tota la nostra activitat documental.

Interessant és l’opció d’enllaçar la carpeta de links al nostre compte d’Evernote. Un clic al botó ‘Enlazar con mi cuenta’ i estarà disponible en la teva aplicació d’escriptori, descarregant-se el contingut en local.

Si el que volem es integrar el contingut dels nostres notebooks al nostre blog (wordpress) disposem del plug-in Everpress. Enllaça i mostra el contingut del blog creant un RSS que s’anirà actualitzant a mesura que anem afegint notes.

Un altra opció es empaquetar i distribuir el teu contingut en arxius descarregables a través de la web. Ajuntem totes aquelles notes que desitgem distribuir en un notebook i  l’exportem en un .Enex.  Per compartir-lo a la nostra web/blog només haurem de pujar-lo al servidor (o al nostre compte de Dropbox) i crear l’enllaç corresponent a la pàgina. Pels usuaris Windows hi ha l’opció d’exportar el contingut en format html.

Per incorporar contingut a la nostra web encarà no hi ha opcions que ofereixin massa prestacions, esperem que amb la  iniciativa orientada per dinamitzar la comunitat al programadors es pugui innovar en aquest aspecte..  Si utilitzes alguns d’aquests recursos, si comparteixes el teu contingut des de la teva xarxa, no t’ho pensis i deixa el teu comentari.

Per comentaris que esperin resposta un tweet a @davitorne

Per preguntes o dubtes sobre Evernote o qualsevol tema relacionat amb la productivitat utilitza el servei Qüestiona’m