3 notebooks clau al meu Evernote

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Un altre post per deixar entreveure una mica més la meva forma de treballar amb Evernote. La meva idea inicial era redactar un post amb una llista de notebooks imprescindibles que hauries de tenir i usar en el teu compte. Una idea massa tòpica que he acabat reconduint a un article sobre com aconsegueixo valor afegit creant notebooks que solucionen problemes de la meva rutina diària, o que s’integren amb funcionalitats externes. Quelcom que tots vosaltres podreu implementar sense cap mena d’esforç. Idees bastant obvies però que fa falta caure-hi i possar-les en marxa per comprovar la seva plusvalua  productiva.

Imatge via rubygirl jewelry sota llicència Creative Commons

Per  a les teves lectures

Jo gestiono els meus feeds amb Google Reader, el qual em permet administrar un 95% de les meves lectures electròniques setmanals. Llegir i eliminar de la llista de pendents, aquesta és la mecànica.  Navegant per la jungla de la web molts cops em  trobo articles interessants que vull llegir amb més calma, o algun post que m’impacta i que vull guardar  per recuperar-lo quan sigui… En aquest cas m’acompanyen dues eines imprescindibles:

  • El web clipper d’evernote. Em permet guardar la pàgina sencera o nomes el article. Un simple plug-in  al meu navegador.
  • Instantpaper. Una d’aquelles utilitats per llegir després. Permet configurar el teu compte d’evernote per a que cada cop que marquis un article en rebis copia al teu notebook per defecte.

Configuració del compte d’Evernote a InstantPaper

Prefereixo capturar el text i llegir-lo sense entrar a la web. Ja sabeu que passa quan entrem a la WWW, ens comença a picar el cuquet i acabem entrant a pàgines que mai haguéssim cregut  que visitaríem : )

Per tot allò que guardes i que no uses habitualment

Soc despistat i un dels meus grans problemes sempre ha sigut la misteriosa desaparició d’eines i complements d’ús poc habitual. Presencies estranyes? Poltergueist? ‘Amigos de lo ajeno’? No, mala memòria, un caràcter dispers i la falta d’un sistema per recordar on he ubicat els meus trastos.

Des de que utilitzo Evernote he guanyat confiança per gestionar el meu flux de treball i no oblidar els meus compromisos, així que vaig decidir inspirar-me en conceptes usats per implementar el meu sistema gtd en aquesta aplicació per crear una llista de referència on enumerar i descriure la ubicació d’elements que utilitzo de forma poc habitual. Un Notebook amb notes que duen el nom del objecte per títol i la descripció de la ubicació – en alguns casos una foto –  i poca cosa més.

Perquè això funcioni de veritat he tingut que reduir les ubicacions dedicades a ordenar els meus objectes, concentrant-los en 3 o 4 emplaçaments diferents. Estem parlant de llibres, petites eines, manuals d’instruccions… res molt voluminós. L’altre punt que fa operatiu el sistema és crear l’habit de registrar amb una nota la ubicació dels elements, i de modificar-la  si canvia la localització. Encara hi estic treballant, però funciona força bé.

Localització Geogràfica

Una evolució de la llista anterior. La utilitzo per ubicar llocs sobre un mapa, quelcom molt útil per preparar viatges, per tant  no es tracta d’una llista estable (a diferencia de les anteriors). Evernote te una opció per definir la latitud i la longitud en cada nota. La meva idea original era establir aquesta parametrització gracies a Google Maps, però he variat la idea. Us ho explico:

  • Definir posició a Evernote: Entro en Google Maps i activo la extensió Mostrar marcador longitud – latitud que trobareu a l’apartat Labs. Especifico la ubicació que vull recordar i amb un clic (boto dret) sobre el punt exacte, i marco la opció Visualitzar marcador Longitud – Latitud, les dades del qual copio a la propietat ubicació de la nota a Evernote.
  • Enviar Mapa a Evernote: Escullo la ubicació i clico (boto esquerre) sobre el marcador que indica el lloc exacte. La xinxeta de color vermell. En el menú Ver más tenim la opció enviar, la qual permet enviar el fragment del mapa a un email, en el nostre cas la nostra adreça d’Evernote amb domini @m.evernote.com.

Enviant el mapa per correu desde Google Maps

Em decanto per la segona opció, molt més visual. Crea una nota amb el mapa mentre que la primera opció, al fer clic a la ubicació obre el navegador per marcar la posició amb Google maps. Per cert, hi ha hagut cops que desprès de guardar la ubicació a Evernote, al clicar-la no m’ha ubicat la posició en el mateix emplaçament del mapa (failure?).

Comenteu el post amb exemples similars que hagueu implementat dins del vostre Evernote. Les obvietats no ho son tant per al que les ha passat per alt. Una idea, un detall de la forma de treballar pot marcar la diferencia per a una altra persona. Pensa en 2.0 i comenta el post.

Per més aventures productives, segueix-me a twitter @davidtorne