Teambox. Els teus projectes des del web, com al escriptori

Aquesta entrada també està disponible en: Español

El meu interès per trobar aplicacions que em permetin organitzar-me i treballar amb una major facilitat no remet. Fa uns mesos que estic provant Teambox, una aplicació per gestionar i administrar projectes, un altre exemple de com d’una necessitat pot sorgir una idea que s’acabi convertint en un producte amb una gran projecció comercial. Mentre jo continuo testejant-la i ficant tot de la meva part per no procastinar més el post amb l’anàlisi de la seva funcionalitat, us deixo amb el qüestionari respost per   Pablo Villalba, CEO, líder i ideòleg del projecte.

D’on sorgeix la idea de Teambox?

Teambox és la resposta a un problema que jo mateix tenia: Com organitzar l’activitat d’un equip, i mantenir tot en ordre.

Solia treballar fent traduccions amb uns amics. Ens gestionàvem mitjançant correu electrònic i xat, i era difícil saber qui estava fent cada cosa. Un dia un client ens va demanar una traducció urgent… vaig passar tota la nit treballant-hi, només per descobrir l’endemà que el meu company havia fet el mateix. ¡Havíem duplicat un esforç enorme per res!

Vaig començar a buscar solucions per col·laborar millor i centralitzar la nostra feina. D’aquí va sortir la idea de Teambox: Fer una eina per coordinar-nos i compartir tasques i documents.

Teambox et permet compartir tasques i documents d’una forma molt senzilla. Amb una interfície similar a Facebook, fa la feina més social i permet implicar membres de l’equip dins i fora de l’empresa. Les funcionalitats són de tasques, documents i converses, i a més integra eines com Google Docs i Calendar.

Avui l’utilitzen més de 100.000 persones a tot el món, des de companyies com Groupon, L’Oréal, UPS, Infojobs i moltes més.

Per què decidiu portar un programari tradicionalment d’escriptori a la web?

En el moment que vam començar Teambox volíem fer alguna cosa accessible a qualsevol. La majoria dels usuaris mai instal·len aplicacions, però tothom té un explorador. Amb la tecnologia web avançant ràpidament, estava clar que la web seria un entorn ideal per compartir tasques.

“La majoria dels usuaris mai instal·len aplicacions, però tothom té un explorador”

Avui Teambox segueix tenint la seva versió principal a la web, però comptem amb aplicacions natives per a iPad, iPhone i altres en desenvolupament. L’enfocament ha canviat de la web a un “always on”, perquè com a usuaris ja no només treballem amb el nostre ordinador.

Què li diríeu a tots aquells que no confien en les aplicacions en el núvol perquè donessin el pas? Argumenta’ns alguns dels avantatges més destacats del vostre producte.

Per contraintuitiu que sembli, moltes vegades les aplicacions web són més segures que una en un servidor propi, i més efectives en cost.

D’una banda, comptem amb un equip de 15 persones al voltant del món que està constantment vigilant els servidors, el seu estat i seguretat. Totes les dades es transmeten encriptades amb la mateixa seguretat que les banques en línia.

“Les aplicacions web són més segures que una en un servidor propi, i més efectives en cost”

Finalment estan tots els avantatges d’estar en el núvol: Actualitzacions constants, és accessible des de qualsevol equip del món, no hi ha res a descarregar.

Teniu oficines a Barcelona i San Francisco. Com es produeix el salt, el pas per internacionalitzar el producte? Què us aporta tenir una oficina a l’altra banda de l’atlàntic?

Des dels primers dies el vam tenir molt clar: No som una empresa Espanyola que busca internacionalitzar, som una empresa internacional que ha començat a Espanya.

Avui en dia la majoria dels nostres usuaris vénen dels EUA, UK, Alemanya, Canadà i països de parla anglesa, encara que lògicament tenim una part significant d’usuaris hispanoparlants.

“Mentre a Espanya veiem molta startup usant Teambox, amb ganes de començar, als EUA veiem més empreses establertes que entenen com poden beneficiar-se d’eines com Teambox

És interessant descobrir els diferents patrons d’ús. Mentre a Espanya veiem molta startup usant Teambox, amb ganes de començar, als EUA veiem més empreses establertes que entenen com poden beneficiar-se d’eines com Teambox. Són més propensos a agafar comptes de pagament i valoren més el suport, mentre que a Espanya es busquen més versions gratuïtes per a petits equips.

M’ha cridat l’atenció el nombre de persones que integren el vostre equip, sorprèn que sigui un nombre tan reduït, sobretot de desenvolupadors (3 membres). Teambox és una aplicació robusta, però podeu mantenir un ritme millora continuat amb tan poc personal?

Tenim la pàgina d’equip desactualitzada, error nostre per no posar-la al dia després de les vacances. Avui en dia som 11 desenvolupadors i seguim buscant talent dins i fora de Barcelona. Tenim un enfocament molt fort en producte i desenvolupament, pensem que el principal és el que arriba a l’usuari, i vendes i màrqueting són només una forma d’arribar fins a ells.

A dia d’avui, amb les noves vies de comunicació disponibles des del 2.0 la participació dels usuaris és clau en el desenvolupament, m’agrada la idea que els usuaris puguin plantejar millores i que sigui la comunitat mitjançant els seus vots qui decideixi les que es duen a terme.

Què vies d’interacció disposen vostres clients per dialogar amb l’empresa per suggerir, plantejar problemes i solucionar? Quin paper juga el 2.0, és un canal de comunicació o el feu servir per a alguna cosa més?

Tenim moltes vies per comunicar-nos amb els nostres usuaris. Ens encanta, perquè és on neixen les idees, en l’ús diari i els clients.

Tenim obert help@teambox.com, http://help.teambox.com amb la seva comunitat per votar idees, la nostra pròpia comunitat en http://teambox.com que utilitza Teambox en si, i enquestes dins de l’aplicació.

Finalment, fem servir més d’un compte Twitter (@teambox_app i @teambox_es) extensivament per comunicar novetats i com un canal obert per feedback. En gran part ha estat la clau perquè la gent ens conegui. Ens agrada també molt la idea de compartir idees i articles interessants per als nostres usuaris des de la nostra pàgina de fans a Facebook.

Teambox té la seva pròpia API. A part d’estendre l’ús de Teambox permetent que aplicacions de tercers interactuïn amb el vostre programari. Quins projectes significatius s’estan implementant actualment? Podeu comentar-nos una mica com ajuden aquests projectes a millorar l’aplicació?

L’API ha marcat un abans i un després en la connectivitat. Des del nostre apartat d’extres la comunitat ha desenvolupat connectors i extensions (com l’extensió de Chrome), i recentment s’han desenvolupat les aplicacions d’iPad, iPhone i Android per part de la comunitat.

És una cosa que recolzem totalment, i ens emociona veure nous casos d’ús per Teambox cada dia. Algunes companyies l’han integrat amb les seves eines a nivell intern. És genial!

Pots comentar els vostres plans de futur, hem vist que permeteu la vinculació de comptes google, facebook i twitter al servei. ¿Creixerà el vincle amb les xarxes socials o no van per aquí? Podeu deixar-nos entreveure algunes de les novetats a nivell de funcionalitat que estigueu preparant?

El nostre gran projecte ara és la velocitat. Hem fet una gran inversió en tecnologia que farà de Teambox 4 una aplicació realment molt ràpida i usable. Tindrem llista la següent versió a finals de setembre amb molta potència a l’hora de gestionar tasques i accedir des de nous dispositius.

Les aplicacions web aviat seran més semblants a una aplicació d’escriptori, pel que fa a la potència i la rapidesa d’ús.

Recomano als lectors que facin un cop d’ull a Teambox, pots usar-lo gratis per gestionar tasques i compartir treball amb el teu equip.