Composar un mapa mental

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Ara mateix em trobo davant d’una d’aquestes situacions que pot capgirar-reorientar la meva carrera professional. En poques paraules, o segueixo el camí pel qual he caminat fins ara, el món del desenvolupament de programari, o començo a caminar en la direcció de la gestió d’empreses i l’emprenedoria. Quatre línies per descriure el problema, però la qüestió és com prendre la decisió. No crec que en un post siguem capaços d’arribar a una conclusió clara del que cal fer, el que si podem fer és abordar el mètode per descriure i visualitzar l’escenari complet, tots els pros i contres.

En aquesta cruïlla, ja sigui per prendre una decisió o per tenir en compte tots els factors que intervenen en un escenari d’acció (quan vam iniciar un projecte) és útil disposar d’una imatge el més ajustada possible a la realitat. Coneixent l’escenari al detall podrem prendre decisions més assertives i fiables. Us proposo plasmar sobre paper el panorama en el qual estem immersos, que creiem un mapa mental.

“Un mapa mental és un diagrama usat per representar les paraules, idees, tasques, o altres conceptes lligats i disposats radialment al voltant d’una paraula clau o d’una idea central. S’utilitza per a la generació, visualització, estructura, i classificació taxonòmica de les idees, i com a ajuda interna per a l’estudi, planificació, organització, resolució de problemes, presa de decisions i escriptura. “- Viquipèdia dixit

Com composar un mapa i quins avantatges ens aporta el seu ús. Continua llegint el post al blog de Go4IT mission (en castellà) >>

Imatge via Sarah Grice sota llicència Creative Commons