Desvirtualitzant les jornades GTD

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Una setmana desprès de la celebració de les Jornades GTD a Barcelona, ja teniu a la vostra disposició els vídeos del esdeveniment a través de Daily Motion. Els he agrupat en aquest post incloent una petita descripció de cadascuna de les presentacions. Totes elles interessants i lleugeres. He reunit totes les ponencies en un post per fer-ne més fàcil el seu visionat.

Motivació per l’ús de GTD

Va ser la primera ponència, la meva. El que havia de ser una presentació per donar arguments aquells que han iniciat la implementació de Get Things Done, per motivar-los a que continuïn per aquest camí, es va convertir en un repàs del canvi  que he experimentat en els dos últims anys. Tot allò que m’ha ajudat a fer un salt del conformisme, afrontant els meus assumptes de forma reactiva, a una actitud proactiva.

Introducció a GTD – El flux de treball

Jeroen Sangers, consultor i editor del Canasto, ens va donar una visió dels diferents passos del flux de treball. Yérun (així es pronuncia) simplifica els passos de gestió del flux a tres, el que ens ajuda a comprendre que pretén el sistema a l’hora de segmentar-se per gestionar els nostres temes.  Presentació dinàmica, fàcil de seguir, gracies a la presentació  d’un exemple proper  i aplicable a tothom.

 

La caixeta de Valentina

Les jornades van tenir fins i tot una presentació sorpresa, la de Valentina Thörne, editora del blog Vale de Oro, un breu review del seu personal mètode per gestionar tasques. Una caixeta amb separadors que li permet distribuir la seva activitat … Si en vols saber més pots llegir aquest post.

 

Més enllà de la productivitat

Alex Bergonzini de GTD Bergonzini va oferir una ponència allunyada de la implementació o el funcionament del sistema, i ens va apropar al que representa  per un ‘productiu’ interactuar i portar la productivitat personal al seu entorn, conviure amb aquells que no han descobert aquesta disciplina. Interessant la reflexió del que és productivitat i el que no ho és.

 

Planificació natural

José Miguel Bolívar, consultor artesà, coach i editor de Optima Infinito ens va introduir en una de les bases del sistema GTD, la planificació natural. Quins són els passos per bastir un pla de treball assertiu i proper al que nosaltres volem de veritat, sense caure en la trampa de una planificació més esquematitzada i reactiva. És útil veure com col·labora amb el públic per donar un exemple real del que és planificació natural.

 

Revisió per altures

Daniel Aguayo editor del blog Dutudu ens porta de viatge pels nivells de perspectiva. Fent un repàs dels nivells inferiors del sistema, els que ens permeten obtenir el control de l’activitat, fins als de major altura per poder marcar una finalitat al nostre esforç. Quina és la meta  i on situem l’acció.

 

M’agradaria fer una menció a Montse Vilà (Buenhabit) i Francisco José Sáez (Facilethings) com a co-organitzadors de les Jornades. Esperem incorporar-los com a ponents en futures edicions del esdeveniment.

Com sempre espero els vostres comentaris, al blog o via twitter @davidtorne