Aquells dies sense ganes de treballar

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Tots passem per aquests dies que ens resulta més difícil treballar. Ja sigui pel nostre estat d’ànim, per les tasques que ens toca afrontar… Sigui com sigui, sembla com que no avancem. Per aquests dies difícils pots seguir una sèrie de pautes per dinamitzar la teva rutina i trencar el gel (productivament parlant).

Imatge via José Antonio Galloso sota llicència Creative Commons

  • Utilitza la tècnica pomodoro. Estableix franges de treballs sense interrupció durant 25 minuts. Entre franja i franja realitzarem una pausa de cinc minuts, les quals ajuden a millorar les habilitats mentals. Si el treball es torna pesat, si estàs en un d’aquests dilluns tan densos i poc atractius aquesta tècnica et permetrà començar a estirar del carro.
  • Dividir el treball en tasques més simples. Podem organitzar blocs de treball que impliquin una única tasca, però aquesta la desglossarem en accions més simples que siguin molt més fàcils de completar. Poder començar i acabar una d’aquestes mini-tasques amb facilitat motiva a seguir endavant.
  • Identificar les tasques clau. Abans de posar-nos mans a l’obra identifiquem les tasques importants, o aquelles parts que representen una major càrrega de treball. D’aquesta manera, encara que no acabem tot allò que hauríem d’haver acabat, tindrem el més important fora de la nostra llista de coses pendents.
  • Competeix contra tu mateix. Marca’t petites metes i intenta superar-les. Si tens un treball repetitiu pots mesurar totes les accions pots realitzar en un determinat període de temps i intentar superar-lo. El que estem intentant és buscar un enllaç que ens permeti seguir treballant sense perdre el focus.
  • Premia’t.  Dóna’t un capritx o un petit regal a condició de superar els èxits del dia. No parlo de res monetari, ni tant sols material, simplement d’un petit detall com una tassa de xocolata després d’un dur dia de treball. Aquestes petites recompenses serveixen perquè ens adonem que l’esforç val la pena.

Si us heu fixat seguim el principi de dividir, el temps o treball, en segments més assumibles. Juntament amb l’ús del mecanisme esforç – recompensa per consolidar un comportament que ens ajudi en aquells moments en que tenim poques ganes de acotxar el llom.

La productivitat no és tan sols ser eficient, també és l’habilitat de FER quan l’entorn no és el més favorable. El més important en aquestes situacions és tirar-se a la piscina encara que no tinguis ganes, recorda que una bona forma per no veure el panorama tan negre és esbossar una breu planificació del que tens per davant. I per obrir foc qualsevol dels punts exposats pot servir.

I tu, com ho fas? Tens alguna tècnica en especial per aquests dies als que sembla impossible sobreviure. Deixa el teu comentari o envia el teu tweet a @davidtorne

Post patrocinat per Go4IT mission. Entra i coneix els seus serveis >>