Treballant al núvol

Aquesta entrada també està disponible en: Español

El domini de les TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació) s’ha convertit en una cosa imprescindible per a tots aquells que vulguin entrar al mercat laboral, o simplement continuar en la cresta de l’onada. Una de les tendències que més ha crescut en els últims anys i que sembla reafirmar-se com a alternativa a la forma ‘clàssica’ de treballar, és el núvol. Les nostres aplicacions i les nostres dades en servidors a la xarxa. En un futur no gaire llunyà serà una part integrada en l’ecosistema de l’empresa.

Des dels primers serveis que seguien el principi d’aplicació + dades en un servidor remot van ser els serveis de Webmail. Accedir al nostre compte sense la necessitat de descarregar informació al nostre equip local. Gradualment han anat arribant aplicacions de major penetració, a les que confiem les nostres imatges (Flickr), els nostres documents (Google docs), arxius documentals (Evernote, Dropbox) etc …

No obstant això no s’atura aquí. En els últims anys han aparegut conceptes com EyeOS,desenvolupat al nostre país, un sistema operatiu que corre en el núvol des del qual podem executar aplicacions i desar documents. O les aplicacions SAAS (software com a servei) on utilitzem la seva funcionalitat pagant una quota mensual, lloguem l’aplicació no la comprem. Podeu il·lustrar amb un exemple en Baseges SAAS, un ERP accessible mitjançant escriptori remot creat per una empresa amb seu a Osca i Lleida.

Continua llegint el post al blog de Go4IT (en castellà) >>

Imatge via Jonathas Rodrigues sota llicència Creative Commons