Viatjant amb Evernote

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Vacaciones con Evernote

Jo ja he acabat les meves vacances, com a mínim aquelles que inclouen un desplaçament, ara hauria de descansar però abans he decidit escriure un post per intentar facilitar els vostres,  a través de l’ús d’Evernote. L’any passat ja vaig tractà el tema, però ara l’amplio a través de la recent experiència.

El post toca les fases de preparació del viatge, el viatge en si i la tornada. Uns consells totalment pràctics, que introdueixen l’ús d’Skitch com a complement

Preparació

El gran cavall de batalla de l’aplicació és la seva capacitat per recopilar informació. Doncs comencem per aquí. En la fase d’investigació i documentació  – sobre tot allò que volem fer – crearem un notebook on enviarem tota la informació ordenada amb tags: llocs, hotels, preus, transport, ofertes, suggeriments… Ens centrarem a recopilar abans de fer quelcom més. Tots tenim una visió sobre els plans, però durant el procés sorgirà quelcom més per complementar-ho.

Podem fer-ho de forma grupal, amb els companys de viatge. Si disposen d’un compte d’Evernote podem compartir la llibreta  i permetre’ls editar el contingut (si son usuaris premium).

Creant una guia personalitzada

Si realitzem una visita a una gran ciutat, podem prevenir l’ús de la nostra connexió de dades mòbil creant la nostra pròpia guia de mapes a través d’Evernote. Crearem els nostres mapes amb Skitch a través de captures de pantalla, destacant les característiques més rellevants amb els recursos que ens ofereix aquesta aplicació: ressaltant amb anotacions o fletxes sobre la imatge.

M’ha sigut especialment útil pel que fa als desplaçaments en transport públic. Creo un mapa on indico com em moure del hotel, al primer lloc, d’aquest al següent i així successivament. Google Maps ofereix la informació de les línies de transport (metro, bus, autogir, dirigible…) disponible i del itinerari a realitzar, un cop marcada la ruta realitzes una captura amb skitch i l’envies a Evernote.

És una pena però les notes captura no permeten introduir comentaris de text fora de la imatge, per tant hauràs d’intercalar-les amb notes convencionals.

No oblidar res

Per acabar, és indispensable crear les nostres pròpies llistes de control, per evitar oblits al fer la maleta. Només cal crear-la pel primer viatge i anar-la revisant per veure que les condicions no han canviat, com que s’hagin de fer preparatius extra.

De la mateixa manera que tens una llista de control per fer la maleta, creant una per revisar al teu domicili abans d’anar-te’n. Et quedaràs més tranquil.  Altres checklist interessant son aquelles per no oblidar la compra de presents pels compromisos o visites a realitzar…

Navegant durant el viatge

Preparem una guia per accedir des del nostre dispositiu i disposar de la informació necessària amb un parell de clics i sense connectar-nos.  Per fer-ho recorrerem a la funcionalitat dels notebooks offline, els quals permeten descarregar el contingut complet de la nota al dispositiu (no només la capçalera). És tracta d’una funció premium i et tocarà afluixar la mosca, però en aquest cas crec que està totalment justificada. Contracta el servei durant un o dos mesos (5$ mes per preparar i realitzar les teves vacances), facilitarà ell teu desplaçament.

Si tens un dispositiu android pots crear un accés directe -per cadascun dels notebooks – a la pantalla d’inici del dispositiu. Amb un clic accedeixes al contingut, evitant-te navegar per d’interfície del dispositiu, obrir Evernote cada cop i cercar el que t’interessa…  En un dispositiu mòbil es tracta de quelcom especialment important, estàs en moviment i necessites la informació a l’acte.

Per crear l’accés directe només has d’entrar al notebook desitjat i mitjançant el menú de tres punts, present al canto inferior-dret, prémer l’opció ‘Añadir a la pantalla de inicio’

Recomanaria la creació de tres notebooks per usar durant les vacances, para accedir o guardar els diferents tipus d’informació a manejar:

  • Mapes: el conjunt de mapes creats amb skitch i les notes de text amb les indicacions per moure’ns. Ha de ser una guia totalment visual i clara. Serà utilitzada amb més freqüència.
  • Informació  de consulta relativa al viatge. Horaris dels llocs a visitar, dades de la reserva etc… Diferents tipus d’informació per consultar puntualment.
  • Despeses. Per entrari  tot el que anem gastant, sigui una nota de text o una foto del ticket. Necessari per saber com se’n han anat els diners

Compartint el teu contingut

Pots compartir les teves imatges amb Evernote. Les envies a una carpeta enllaçada a l’aplicació per a realitzar una importació automàtica del seu contingut i et permetrà agregar-les al teu compte d’una forma senzilla i pujar-les a la xarxa al sincronitzar (Herramientas > Importar Carpetas).

La gent les acostuma a pujar a xarxes socials o serveis com Flickr per compartir-les amb la gent més propera. Evernote permet fer-ho amb en cercle tancat, tant si es compartint el notebook via mail, donant accés a uns pocs usuaris que també tinguin un compte al servei, o creant una url d’accés publica i passant-la a qui t’interessi.

Quina és la diferencia? No es tracta d’una xarxa social, ni d’un album al núvol. Ningú et pot localitzar amb una cerca a Google, tu decideixes qui veurà el teu contingut i tot i que creis una url pública el grau de difusió mai arribarà a un nivell viral. A més, eliminant el notebook o el seu atribut públic s’acaba l’historia. Si no es copia i es reprodueix el contingut no hi ha cap problema.

Per pujar un grau en la interacció amb la gent qui compartiu el vostre contingut, podeu anar enviant les fotos al notebook compartit.  Serà com un timeline fotografic de la vostra activitat en temps real. Si acompanyeu la nota amb un text breu pot quedarà com un diari de tot el que aneu fent i no caldrà ‘convidar’ als vostres amics i familiars a sessions inacabables de projecció de fotos sobre les vostres vacances.

Si la carpeta esta associada a un compte d’Evernote d’un altre usuari, al publicar nou contingut apareixerà una anotació en l’apartat activitat del menú.

Espero que puguis aprofitar els consells per les teves futures vacances. Post ampliar-ho amb la guia per viatges realitzada per Evernote.

Imatge via Luis Hernandez sota llicència Creative Commons