Quart aniversari del blog

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Un aniversari hauria de ser un moment d’alegria, més en un projecte com aquest, i de fet ho és. Un any més parlant de productivitat, gtd, evernote… però amb un contrapunt amarg. Aquest dos últims mesos no he publicat, i en les setmanes anteriors ho havia fet amb una freqüència irregular enlloc de setmanal com era habitual. Això no vol dir res més que canvis que m’agradaria compartir amb tu com a lector.

El blog ha de donar un gir, s’ha de convertir en quelcom més simple i més complert a la vegada. He decidit complementar les meves publicacions en la pàgina amb una única col·laboració en el blog ‘Haz que funcione’ de la revista Men’s Health. Cada setmana publicaré un post alternant la publicació en ambdues pàgines. La intenció és continuar escrivint sobre el que  m’agrada i m’apassiona sense sobrecarregar-me, intentant oferir una major qualitat en els escrits. A vegades el contingut és massa casual i amb errors, generats per la traducció.

Un altra qüestió són els temes tractats en el blog, evidentment la productivitat i GTD continuaran sent cabdals, però el centre de gravetat s’anirà desplaçant a altres temàtiques relacionades amb el canvi (en el món professional i la nova economia), l’ús de la tecnologia. Si ets lector habitual del blog no t’espantis, aquests seran temàtiques complementaries per enriquir. Des de sempre la pàgina ha reflectit els meus interessos i ara mateix hi ha nous input o camins a explorar.

D’aquest any em quedo amb la meva col·laboració amb Alfonso Alcántara (Yoriento) per escriure una sèrie de post confeccionant una guia practica d’Evernote, o la creació d’un mòdul de sobre productivitat i autogestió del flux de treball per NEXT Business School pel seu postgrau d’acceleració empresarial. És la forma d’entendre que es valora aquesta temàtica i que comença a comptar com a quelcom formal.

El revers negatiu ha sigut el fracàs en la cerca de capacitació per créixer com a professional. He començat un master, una experiència  que m’ha deixat en fora de joc. La gran experiència que va significar estudiar una carrera a través de la UOC queda lluny i dista del que estava cercant. De totes formes no ho considero una pèrdua de temps, més aviat la confirmació que dins de la formació formal no hi ha el que estic buscant, empenyent-me en la direcció dels plans personalitzats d’aprenentatge. La varietat d’interessos i temàtiques que m’interessen no es troben dins d’un únic pla d’estudis.

Finalment comentar la meva intenció de continuar reduint la meva activitat, eliminant la que resulta innecessària i redundant per centrar-me en l’important de veritat, la creació de contingut a través d’aquesta pàgina com a resultant d’un procés d’aprenentatge personal (en el fons és el que sempre ha sigut el blog) i la millora de la interfície del mateix  – d’una vegada per totes –  per tal d’oferir  un entorn responsiu adaptable a qualsevol tipus de dispositiu. Fa temps que  hi estic donant voltes i treballant-hi.

Tota una crisi a nivell personal que m’obliga a donar un cop de timó, no només en el punt que comparteixo amb tu com a lector – el blog – també en la meva jerarquia de prioritats, en tenir en compte aspectes com el personal (desatès de forma reiterada). Per acabar mencionar a les persones subscrites a la newsletter del blog, a través de la qual s’oferien continguts exclusius als subscriptors un cop al mes, tornarà a partir de setembre.

T’emplaço  d’aquí dues setmanes en aquest mateix blog amb un post parlant, ara si, de productivitat i de les temàtiques habituals.

Imatge via Leo Reynolds sota llicència Creative Commons