Videocàpsula. GTD en 5 passos – Processar

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Segona píndola de la sèrie de vídeos sobre els 5 passos de GTD. En aquest vídeo amb Jordi Sánchez de OrganizacionPersonal.com parlem sobre el pas de processar / aclarir. Com transformem les ‘coses’ dipositades a les safates d’entrada durant la recopilació en activitats gestionables des de GTD.

El treball ha canviat, ja no es tracta només de controlar els teus compromisos i dur-los a terme. Entre registrar una nova tasca i realitzar-la apareix un nou espai destinat a tractar l’activitat recollida, pensar que hem de fer, com hem de fer-ho, per quan i per a qui. Es tracta de definir el nostre treball per detallar amb concreció que hem de fer, especificant  límits i característiques.

L’hàbit de processar els ítems de les safates d’entrada és un bon exemple d’això. En el vídeo es tracta de la necessitat de convertir cada element en una peça que puguem encaixar dins el sistema de llistes de GTD, convertint-lo en una acció o projecte i classificant-lo amb el sistema de context, temps i energia.

Visualitzar el vídeo a Youtube

Descarregar la versió àudio en MP3

Després d’una breu definició, en Jordi i jo repassem la nostra forma de processar. Encara que GTD marqui unes pautes estrictes de com realitzar cadascun dels passos – que tots dos duem a terme – els punts de vista difereixen segons les particularitats de l’activitat de cadascun.

Fem èmfasis de forma especial en l’ús dels contextos com el secret per reemplaçar els sistemes de prioritats subjectives marcades pel propi usuari i una fugaç menció a la regla dels dos minuts per resoldre petites qüestions. Massa controvertit i complex per tractar-lo com cal, ens cal una càpsula només per aquest tema.

Us adjuntem el vídeo juntament amb els enllaços al meu canal de Youtube, on trobaràs tots les píndoles de la sèrie, la seva versió àudio en mp3 per a baixar o reproducció.

T’animo a subscriure’t al meu canal de Youtube – Productivitat Intel·ligent, perquè no et perdis cap de les publicacions de la sèrie o de futures produccions.