#GTDenMarxa. Posa en marxa el teu sistema GTD

Aquesta entrada també està disponible en: Español

#GTDenMarxa és una sèrie de post que han d’ajudar a qualsevol de vosaltres a posar en marxa el seu sistema GTD.

Sovint sento el comentari sobre com de difícil és implantar el sistema. Tot i ser una metodologia senzilla i aparentment simple la gent cau del cavall amb facilitat. Perquè?  El punt crític són els hàbits i la seva implantació.

Tots entenem les pautes que composen la metodologia: El sistema de llistes, el perquè i el quan de les revisions, els 5 passos… però una altra cosa és passar a la pràctica introduint canvis en la teva forma d’actuar, sobretot si no és fan amb el tempo adequat.

Necessitem combinar l’esforç amb l’obtenció de resultats per alimentar la motivació i mantenir el compromís.

La sèrie de posts teixirà un procés per passos per crear el nostre sistema i posar-lo en marxa evitant els errors més habituals:

  1. Preparant la posada en marxa (material i actitud). Que necessito per posar en marxa el meu sistema? La infraestructura necessàries per treballar amb GTD, els recursos materials amb els que has de comptar (eines i suports) i les consideracions prèvies per afrontar el repte amb una actitud diferent per tal de perseverar davant de les dificultats.
  2. Realitzar la primera recopilació. Reeditaré el post que en el seu dia vaig dedicar a la primera recopilació del sistema. Com fer un inventari de la teva activitat per tal de buidar completament ment i començar amb garanties.
  3. Implantar els hàbits de recopilar i processar.  Passos a seguir per implantar la captura i el procés de les safates d’entrada.
  4. Definir i preparar l’acció.Confeccionar accions i projectes per afavorir-ne la claredat i la posterior resolució.
  5. Accions i projectes. Entendre la utilitat de l’activitat accionable, perquè s’ha de treballar en accions/projectes i com fer-ho de forma funcional sense que es converteixi en un excés innecessari.
  6. Organitzar i els estats de la teva activitat. Quina utilitat te cada llista i quins són els aspectes particulars de cadascuna per tractar els seus elements.
  7. Revisant com un professional. Implementar la revisió setmanal i mensual al 100%. Crear processos de revisió eficient i com consolidar l’hàbit.
  8. Utilitzar l’agenda i el arxiu de seguiment. Dates, rutines i seguiment. Com utilitzar correctament l’agenda per integrar-la en el meu sistema. Perquè serveix i que m’aporta l’arxiu de seguiment.
  9. Treballar diferent. Fer. Resoldre de forma eficaç. Canviar els criteris per escollir que he de fer. Deixar de banda les prioritats subjectives per establir prioritats objectives. Decidir per context, temps i energia.

La gran majoria de contingut del que parlaré en la sèrie ja l’he anat tocant en el blog. Ara en tornaré a parlar d’una manera més ordenada, estructurada i dirigida a un propòsit: Ajudar-te a posar en marxa el teu sistema GTD.

Et convido a donar-te d’alta al newsletter del blog on publicaré informació complementaria a la publicada en obert al blog + un PDF recopilatori al final de la sèrie amb tot el que s’hagi publicat.

Dóna’t d’alta a la meva newsletter (Clic aquí)

En cada publicació us convidaré a deixar les vostres preguntes a través de la secció de comentaris o del meu compte de Twitter. Si es tracta d’un dubte particular o simplement no voleu plantejar-la en públic podreu fer-ho a través del formulari de contactes del bloc (clic aquí).

Ja no queda res més per dir, només:

#EnMarxaGTD