Primer Last Tuesday a Lleida

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Aquest dimarts (28 de setembre) vaig assistir al primer Last Tuesday a Lleida organitzat per la incubadora, una organització sense ànim de lucre que te com a finalitat posar en contacte inversors i emprenedors. Des de la terrassa de la llotja (Da Moon) ens van oferir una xerrada on dos nous empresaris van compartir la seva experiència en el món de la creació de serveis en l’àmbit de les xarxes socials. Els dos protagonistes van ser Guillem Baches, un dels fundadors de la xarxa social Khaces, especialitzada en microblogs on els usuaris expliquen el que estan fent en aquell moment, i    Àlex Puig, creador de Shotools, eines d’anàlisi de l’impacte de la nostra marca a les xarxes socials

El concepte de Khaces és similar al de Twitter, una eina de microblogging que ens permet compartir que estem fent en aquest mateix moment. Un actualitzador d’estat. Hem va sorprendre saber que el servei va ser creat pocs mesos després que Twitter i que l’equip amb el que treballa en Guillem és molt reduït, segons vaig entendre dues persones. Sorprenent per com una idea senzilla pot acabar convertint-se en un servei amb més de vint mil usuaris, i  pugi ser gestionat per un grup tant reduït de gent.  De la seva presentació destacar l’èmfasi que va mostrar en el fet d’aconseguir un flux de tràfic suficient per obtenir una major repercussió de les iniciatives de  Khaces, transformant-les en valor afegit que pugi reportar diners a través del sistema adsense de Google.

Shotools és un conjunt d’eines que permet als professionals que treballen en l’àmbit de les xarxes socials obtenir una lectura  de l’impacte de les seves accions.  Informació per prendre decisions. L’Àlex ha repassat el seu camí  des de crear la primera versió del seu producte, com l’experiment es va convertir en startup i com ha anat evolucionat fins al dia d’avui, quins entrebancs s’ha trobat, quina política ha seguit per trobar finançament i col·laboradors etc…

Si una cosa m’ha quedat clara  és que en els dos casos han dedicat llargues hores ha madurar la idea, a canvi d’obtenir satisfacció. Esforç i diversió.   Viuen amb passió els seus respectius projectes. Suposo que en part l’emprendiment és això.

És fantàstic que comencin a emergir organitzacions com la incubadora que promoguin activitats sobre emprenedoria a les terres de Lleida, espero que això no s’aturi aquí i que a més de continuar amb els events last tuersday puguem gaudir de, per exemple, xerrades i seminaris impartits per gent relacionada amb el món de l’emprenedoria, empresaris de les terres de Lleida que pugin aportar la seva experiència, o inversors. La idea seria atraure a potencials emprenedors, animar-los per saltar al buit donant-los hi coneixement perquè no facin el pas de una forma massa temerària.

Acabar comentant  que l’assistència a l’acte hem va permetre conèixer a Jeroen Sangers, autor de el canasto, un dels blogs més populars sobre productivitat i que per sorpresa meva resideix a Lleida. Vam conversar breument sobre el seu blog, el tema de la productivitat i li vaig demanar alguna referència per continuar aprenent sobre el tema… Una trobada que va acabar d’arrodonir l’acte.