Eines productives: Google Calendar

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Una de les eines productives en les que hem recolzo per tirar endavant les meves tasques i no  obllidar cap tasca, cita o detall important és Google Calendar. Una eina gratuïta, en el núvol, amb una sèrie de prestacions que hem permet compartir la meva agenda, programar recordatoris i controlar les meves tasques periòdiques. Més que una recomanació el post és una llista de punts que haurien de tenir les aplicacions calendari per ser-nos útils avui en dia

Calendar. disposa d’una opció per enviar avisos al nostre compte de correu Google.  A part del clàssic missatge emergent que visualitzem al accedir al calendari en altres softwares, disposem  de la possibilitat d’enviar varis correus  com a recordatori. Jo reviso el correu a diari, per tant si m’envio un correu d’avís estic segur que el rebre, combinat amb un telèfon mòbil amb capacitat per rebre e-mails estarem sempre alerta de les nostres cites, si pel contrari sou de revisar el correu de forma esporàdica o un cop ben entrada la vostra jornada laboral Google Calendar disposa d’un servei d’enviament de SMS.  Entrant el nostre telèfon mòbil a la configuració amb el prefix internacional davant, rebrem un missatge de text. La diferencia entre els dos tipus d’avisos és que el servei de SMS no esta disponible en tots els països – a Espanya si –  i l’ entrada en joc un altre actor:  la nostra companyia telefònica, la qual pot ser que ens cobri per cada SMS rebut.

Un altra utilitat és la de gestionar les nostres tasques periòdiques, aquelles que anem repetint amb certa assiduïtat.  Com a seguidor del mètode GTD l’utilitzo per programar la meva revisió setmanal, una revisió mensual del meu material de consulta, i diverses revisions periòdiques d’altres temes administratius i d’intendència.  Hem serveix per tindre la seguretat que no els oblidaré i quan toqui els podré entrar en les meves llistes de tasques. En quan a l’ús és semblant al d’altres softwares, creem una tasca i establim la seva periodicitat, quan la modifiquem ens ofereix la possibilitat de guardar els canvis per la tasca seleccionada o per totes la de la sèrie.

Podem treballar amb múltiples calendaris, reservant-los pel nostre ús privat o publicant-los i  compartint-los per al treball en grup. Avantatges de les aplicacions en línea. Des de l’apartat de configuració podrem importar i exportar els nostres calendaris, un detall més que ens permet compartir informació.  Finalment destacar que com totes les utilitats Google disposa d’una secció Labs, des d’on podem activar noves funcionalitats desenvolupades recentment, el que fa de Google Calendar una aplicació en evolució.

Com a resum i tornant al fonamental destacar que no ens farà falta entrar cada dia per saber que hem de fer, que és important i que no. Programant els avisos per mail podrem controlar les cites clau del dia accedint al nostre compte de correu, o gracies a la senyal del nostre mòbil. Ens mantenim sempre en línea.