Gestors socials: Seesmic

Aquesta entrada també està disponible en: Español

La tendència imperant en l’àmbit de xarxes socials és l’aparició de noves xarxes especialitzades per a diferents sectors professionals, o segmentades segons diferents gustos i aficions. La qüestió és que els usuaris cada vegada haurem d’administrar més perfils. Dedicant-nos, no només per a tasques bàsiques, com canviar les nostres dades personals, sinó també per gestionar les relacions amb els nostres contactes, el que suposa un augment de temps a dedicar a posicionar-nos en la xarxa, ia desenvolupar el nostre networking

Totes les xarxes socials desenvolupen la seva pròpia API per augmentar el seu àmbit  d’acció, per permetre a tercers crear punts de interacció amb la seva xarxa. Des de fa algun temps han començat a aparèixer aplicacions que permeten gestionar múltiples comptes en diferents xarxes, evitant a l’usuari haver de peregrinar a cadascuna de les webs, validar-s’hi i fer les operacions habituals. Centralitza tota l’activitat en una sola aplicació. Una opció  especialment adient per als social managers que s’encarreguen d’administrar el perfil d’una empresa en les xarxes socials, obligant-los a gestionar múltiples comptes en diferents xarxes, o fins i tot, varis comptes relacionats amb l’empresa dins d’una mateixa xarxa social.

Com a exemple d’aplicació que permet una gestió simultània de la nostra presencia en xarxa he escollit Seesmic. Amb la versió 2.0 del seu programari se’ns permet configurar varis comptes de les  xarxes socials més conegudes, (twitter, facebook, LinkedIn, Buzz),  gestionar-los de forma senzilla, visualitzar-ne la informació de forma elegant i còmoda.

Una altra possibilitat és la integració de les xarxes socials al nostre navegador. Fa poc hem conegut una nova alternativa: Rockmelt. Navegar mentre accedim i interactuem amb els nostres comptes. De moment només hi podem descarregar-lo per mitja d’una invitació.

Un plus productiu, però compte amb l’ampli assortit de distraccions que porten les dues aplicacions. Si voleu treballar amb Seesmic desactiveu els avisos i els missatges emergents, o del contrari el vostre flux de treball saltarà pels aires. Recorda, qui avisa no és traïdor : )