Comparteix amb Evernote

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Fa poc us comentava la noticia dels canvis a Delicious, i com això m’havia portat a buscar una alterativa. Com a solució temporal vaig trobar la manera de migrar els links a Evernote. A continuació m’agradaria explicar-vos com compartir la vostra col·lecció de vincles – o qualsevol contingut- en xarxa, utilitzant les seves llibretes.  Un cop d’ull rápid als avantatges i inconvenients del servei.

Abans de parlar de com compartir una advertència: Evernote no és una xarxa social, ni un servei de bookmarking. En conseqüència les llibretes compartides no permeten compartir contingut amb altres xarxes, ni comentar-lo, ni fer cap tipus de valoració. Únicament ens ofereixen la possibilitat de crear una finestra d’entrada al contingut que decidim  fer públic. Això si,  podem usar tots els recursos que l’explicatiu posa a la nostra disposició per editar els textos, imatges i documents que adjuntem.

El primer és saber com compartir el nostre contingut. Tenim dos opcions, compartir una llibreta amb un grup d’usuaris, i amb publicar-la per tothom. Per activar qualsevol de les dues possibilitats i donar accés al nostre contingut des de l’aplicació d’escriptori, fem clic amb el botó dret a la llibreta > Propietats > Opcions de compartició i col·laboració. Saltarem a una web on se’ns ofereixen seleccionar una de les dues opcions:

  • Compartir amb el món: Personalitzem l’URL i les opcions per ordenar les notes.  La pàgina resultant és molt estàtica. Aquí en teniu un exemple,  permet consultar per tags, per atributs de les notes i realitzar cerques, res més.
  • Compartir amb individus:  Ens demana entrar els e-mails de totes les persones amb les que vulguem compartir la llibreta. Fixem si es requereix iniciar sessió en el servei, i si permetem modificar el contingut (funció disponible per usuaris premium).

Amb ambdues podrem compartir el nostre contingut. Em sembla especialment interessant la segona com a recurs de treball en  grup, o per compartir material d’oci (el típic àlbum de fotos per exemple) amb un grup reduït de gent.

Tot  i apreciar les millores d’Evernote per compartir continuaré la meva cerca per trobar un servei de bookmarking que satisfaci les meves necessitats.