Extensions productives per Google Chrome

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Imatge modificada via factoryjoe sota llicència Creative Commons

Una de les aplicacions que utilitzo cada dia, i que considero imprescindible, és Google Chrome. Senzill, lleuger i ràpid. Te tot el que es pot demanar a una aplicació. Fa poc he descobert la seva biblioteca d’extensions, el que m’ha dut a replantejar-me algunes idees sobre aquest tipus de software.  Mai he sigut gaire amic d’incorporar aquest tipus de funcionalitats extra, precisament per què carreguen l’aplicació i l’alenteixen. Molts cops el plus funcional que aporten no compensa la caiguda del rendiment, però dins de la llibreria d’extensions per Chrome he trobat utilitats que poden actuar com a potenciadors de la meva productivitat,  em permeten automatitzar processos  i m’ajuden a corregir mals hàbits.  N’he seleccionat una mostra per comentar-vos-en les seves bondats.

Bloquejar l’accés a la xarxa. Quantes vegades ens resulta impossible centrar-nos en la nostra feina quan treballem amb l’ordinador. Hi ha massa temptacions a prop, moltes relacionades amb internet. S’ha de tenir voluntat per bloquejar o disposar de StayFocused.

  • Permet bloquejar una URL total o parcialment.
  • Bloquejar totes les URL menys les que definim al aparat Allowed/Permesos. O tot l’accés a internet.
  • El temps que ha d’estar bloquejada una web.
  • Definir intervals en dies i hores diferents per permetre’ns navegar.

Controlar els nostres hàbits de navegació. Obtenir informació de la nostra activitat a la xarxa és un altre aspecte a tenir en compte.  A la nostra disposició tenim dues extensions que ens permeten controlar el nostre temps de navegació

  • Rescue Time:  Crea un registre de les webs visitades i el temps que hem passat a cadascuna distingint la navegació productiva. Considera navegació productiva el temps que s’interactua amb la pàgina, al cap de 2 minuts sense activitat computa com a temps no productiu.
  • Time Tracker: Una versió més simplificada. Registra el temps que passem en cada web que visitem. Només suma el temps que interactuem amb la pàgina.

Treure partit a la pàgina d’inici. Per convertir la pàgina inicial del navegador en quelcom més funcional. Start!, presenta els nostres bookmarks i feeds amb una imatge de Flirck de fons. Una altra opció és Incredible Start Page mostra els nostres bookmarks, les ultimes pàgines a les que van accedir, i com a plus productiu,permet escriure notes que posteriorment s’enviar a Gmail.

Realitzar tasques repetitives a través de macros. iMacros for Chrome permet crear macros per gestionar tasques de múltiples passos. Disposa d’una opció per gravar el nostres moviments en la pantalla per tal de poder-los reproduir a posteriori amb un sol clic. Se’ns dubte es tracta de la extensió més potent a nivell funcional, pel partit que se li pot treure.

És un petit extracte dels afegits que podem incorporar per complementar Chrome com a eina productiva. Per la vostra part, si heu descobert alguna extensió interessant o un Bookmarklet digne de menció no dubteu en compartir-lo  via comentari en aquest post.

Hauríem de provar tot allò que sigui susceptible de millorar el nostre rendiment, o ens pugui ajudar a millorar la qualitat de la nostra feina. En el món del software – habitualment – podem fer-ho de forma gratuïta i legal. Dediquem, invertim , part del nostre temps a explorar noves eines i metodologies per millorar la nostra productivitat.