Proactivitat: La vitamina productiva

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Imatge via lululemon athletica sota llicència Creative Commons

Ser una persona productiva, o millorar la nostra productivitat, vol dir canviar la manera d’actuar.  Però canviar el nostre modus operandi no es restringeix a implantar una metodologia de treball i utilitzar unes eines més eficients per realitzar la nostra feina. Per obtenir una millora real hem de transformar el  nostre fons, la nostra actitud.  Un dels canvis que més ha marcat la manera d’afrontar les meves responsabilitats  en l’últim any l’ha provocat un canvi d’actitud. De ser una persona reactiva estic passant a ser una persona proactiva. En el següent post repasso com afecta aquesta nova perspectiva a la nostra forma de ser i d’actuar.

Una persona proactiva no és una persona hiperactiva, de les que no paren ni un segon, ni un obsés de la feina. La proactivitat és una qualitat relacionada amb l’iniciativa i el fet de col·locar-se un mateix en el punt de mira dels demés per solucionar els temes en discussió. Agafar el toro per les banyes, ser el que fa moure les coses, són dues expressions que sintetitzen el concepte a la perfecció.

Hem de passar a veure’ns a nosaltres mateixos com part de la solució. Quantes vegades ens hem amagat quan apareix un problema a l’oficina i es demana la col·laboració d’algú del equip per solucionar-ho. És el que feia jo. Pensava: “Un problema és un marron“ i deixava que algú altre carregues amb el mort. Una de les grans fites que he assolit ha sigut percebre els problemes com a reptes professionals.

Hem de ser conscients que sense afrontar el problema no podem créixer. El fet de solucionar-lo és secundari,  el que realment importa és prendre la iniciativa, entrar en acció, i en el cas de fallar aprendre del nostre error.   La repetició d’aquest procés ens farà coneixedors de les nostres capacitats i mancances, fet que ens permetrà saber com reaccionarem enfront dels reptes diaris (requeriments, problemes, marrons…). En la mateixa línia ens prepara per  afrontar el canvi de forma positiva, evitant la incertesa que genera i el temor a les conseqüències negatives que se’n deriven.  Cada cop que havia de tractar amb un client nou, o se m’assignaven els comptes d’un company deixava l’empresa, tremolava per haver d’assumir les noves carregues de treball i els problemes que se’n derivaven. No amagar el cap sota l’ala hem dona una major visibilitat enfront dels companys i els caps de departament, per no parlar d’una major tranquil·litat que tens a l’hora de treballar.

Per tal d’afrontar el repte sense que ens erosioni en excés hem de mantenir una aptitud mental positiva. Preguntar-nos com puc solucionar el problema enlloc de lamentar-nos per haver-ho de fer.  Ens ajudarà a generar idees i trobar noves vies de resolució de problemes, hem de fer fora el no es pot i trobar una solució, tot i que aquesta signifiqui un canvi radical. Algunes vegades, per resoldre un problema he tingut que pactar amb el client canvis en la seva forma de treballar ja què no es podia implementar una solució a nivell tècnic, o perquè aquesta resultava massa costosa per ambdues parts. Si mantenim la nostra ment oberta permetrem  que la creativitat ens ajudi a trobar respostes.

Una aptitud proactiva et converteix en un. Passes d’evitar el problema a entrar en acció, d’esperar-lo, a anticipar nous escenaris de futur. En totes les metodologies de productivitat trobarem que uns dels passos més importants és FER, executar. Just del que estàvem parlant. Sense una base proactiva ben assentada tota metodologia, tota eina, es devalua, no retorna el rendiment que n’esperem. Podríem equiparar aquesta qualitat amb un pilar del caràcter emprenedor. La passió que demostren els aventurers que inicien una nova  activitat no seria possible sense una aptitud proactiva  que els fa veure el problema com un repte i els empeny a ser qui tirar del carro i no un passatger de la carreta. Si treballes per compte d’un altre ja hem comentat com la proactivitat et pot fer guanyar protagonisme a la feina, així com la confiança de clients i companys.

Alguns dels conceptes exposats els he tret del llibre Gestiona mejor tu vida de Berto Pena. Si vols compartir quelcom o creus que pots millorar el contingut aportant la teva opinió fes-ho a través del teu comentari, o envia-me’l condensant-lo en 140 caracters a través del meu compte de twitter @davidtorne