Lectura: Gestiona mejor tu vida

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Berto Pena en acció. Imatge via wicho sota llicència Creative Commons

“Crec que podria aprofitar millor el temps. Noto com vaig desaprofitant els moments buits en la feina o com els caps de setmana se m’escapen sense gaudir-los a fons, hem queda una sensació de buit…“

Qui no pensat mai alguna cosa similar: Ja sigui perquè no encertem a l’hora de marcar les nostres prioritats, perquè la nostra gestió de tasques no és eficient o perquè ens deixem distreure per aquelles activitats mataestones (Televisió, Navegar per internet, xarxes socials…), el fet és que alguns dies acabem amb més feina amb la que havíem començat. No avancem prou el que ens produeix  frustració i una sensació d’insatisfacció amb nosaltres mateixos.

GESTIONA MEJOR TU VIDA
de ALBERTO PENA
ED. LIBROS LIBRES
ISBN: 9788492654154

Una sensació en primera persona que he viscut en innumerables ocasions i que estic segur que tots vosaltres us hi heu trobat. Com ja he comentat, fa uns mesos vaig trobar el blog sobre productivitat ThinkWasabi, de Berto Pena. Després de seguir-lo amb avidesa i de comprovar que el seu autor sap de que parla, hem vaig interessar pel seu llibre Gestiona mejor tu vida. Més que un compendi de consells es tracta d’un camí a seguir, d’un mètode a aplicar en el nostre dia a dia.

Apunt de l’autor en l’inici del llibre: Productivitat no és treballar més, és aprofitar millor el temps. No és treballar més hores, és produir més durant la jornada per no haver de perllongar-la innecessariament. La part central del llibre tracta sobre els set passos, o girs, que hom ha d’aprendre i incorporar al seu dia per convertir-se en una persona productiva. Proactiviatat, Perspectiva,Simplicitat, Concentració, Mètode,Autocontrol, Revisió…

El segon bloc del llibre és més atractiu per els amants de la tecnologia. Parla com les TI ens han aportat un conjunt d’eines i hàbits que poden reforçar la nostra productivitat o enfonçar-la del tot.  Un compendi de consells per construir la nostra oficina online, utilitzant el cloud computing, i treballar hàbits conflictius com la gestió dels nostres comptes de correu i en serveis com xarxes socials, els quals cremen el nostre temps sense retorna res a canvi.

Escrit amb un estil planer i proper al lector, la informació que dona resulta útil – en el sentit que és totalment aplicable – i les situacions que presenta com exemple son versemblants. El llibre esta estructurat per introduir lentament en el lector en els costums productius, pas a pas podrà anant-los aplicant a mesura que avança en la lectura. Al final de cada captiul sobre els girs productius disposem d’un resum de conceptes, i un exercici per fer-nos adonar de les nostres actuals defectes productius.

Finalitzada la seva lectura he de confessar que hi ha certes recomanacions que ja havia incorporat a la meva forma de treballar, però tot i així m’he quedat amb la sensació de poder-lo rellegir varies vegades i descobrir quelcom nou en cada relectura.