5e aniversari del blog. Visió de futur

Aquesta entrada també està disponible en: Español

No volia fer un post amable com es fa sempre que se celebra l’aniversari d’un projecte com aquest. Com he fet en anteriors aniversaris m’agradaria fer un repàs de la meva situació actual en vers el projecte que en si mateix suposa la pàgina, sobre el que representa per mi  la productivitat personal i la meva visió de futur sobre el tema.

Productivitat personal i jo

Sobre si soc un expert o no? No. Ho he dit sempre, això va començar com un procés d’aprenentatge i he acabat escrivint per ordenar les meves idees sobre el tema, continuar complementant coneixement, com a millora personal i com a via per viure noves experiències  a través de la comunitat de bloggers i lectors d’aquesta temàtica.

Jo no em considero una persona de productiva. Em costa molt implantar hàbits i molts cops torno al punt de partida, especialment amb aquells relacionats amb desconnectar de les obligacions i gestionar les interrupcions generades per la tecnologia.  Continuo tenint els meus dubtes quan escric sobre el tema… Algun dia algú tindria que explicar-me que és un expert

De tota manera intento mantenir el sentit crític, i ser honest amb mi mateix  per millorar sense castigar-me. Això ja és un gran èxit i un gran canvi tenint en compte el meu caràcter. Per a mi entendre les bases i persistir ha sigut més important que obtenir una corba d’aprenentatge amb una pendent molt pronunciada.

“Intento ser una persona honesta amb el que faig i en la manera de transmetre-ho als lectors”

Què seràs quan et facis gran?

A vegades la gent em pregunta quin paper jugarà els temes dels que parlo en el blog en el meu futur professional. És un fet que poc a poc ha anat modificant el meu perfil i reconfigurat la meva marca personal a la xarxa. Perquè no he donat el salt encara? Durant més de deu anys he estat treballant com a desenvolupador de software i encara que en alguns moments s’ha convertit en una professió tediosa i fins hi tot desagradable m’agrada molt. És quelcom tremendament creatiu i estretament lligat amb la innovació.

En l’ultim any i mig he sortit de la monotonia en que havia caigut en els últims anys per treballar en quelcom realment novedos i disruptiu amb la feina que estava acostumat a fer. Aquí en podeu veure quelcom més.

El problema és que el qui ho vol tot s’acaba quedant sense res. Al cap i a la fi es tracta de prendre decisions, per difícils que siguin, de fet tot i que no les prenguis la finestra d’oportunitat s’acaba tancant. Primer formació, després experiències… començaré per la PNL gracies als consells de Dani Aguayo i després hauria d’arribar el coaching. Ambdues àrees son interessants i crec que tindran impacte en la meva vida actual.

L’altre gran mur és saber com encaixar les experiències de formació i consultoria en el meu pla de treball actual. He pensat en fer quelcom similar a un mentoring amb reunions en cap de setmana per tal d’ajudar a persones que vulguin posar en marxa el seu sistema GTD o necessitin consell per estructurar el seu arxiu digital a través d’Evernote…  Què us sembla la idea?

5 anys

5 anys escrivint sobre productivitat personal. Tècnicament no és així ja que vaig començar a publicar uns mesos abans en català però fins l’any passat ho havia celebrat el dia 13 d’agost, quan començo a publicar també en castellà. Aquest any he fet coincidir el post aniversari el dia 23, el mateix dia del meu aniversari, per no interferir en la sèrie de post i vídeos feta conjuntament amb en Jordi Sánchez que em estat publicant cada dimarts durant el mes d’agost.

Continuaré escrivint sobre productivitat, sobre GTD en aquesta pàgina i en el blog de Men’s Health i obrint una porta a altres tipus de activitat. Tinc moltes ganes de trobar un forat per la consultoria i d’escriure el meu propi llibre sobre productivitat. Hi estic treballant i espero començar a obrir aquesta porta abans d’acabar l’any.

Gracies a tots per la lectura i pel vostre feedback

Imatge via Marc de St Pern sota llicència Creative Commons