Videocàpsula. GTD en 5 passos – Revisar

Aquesta entrada també està disponible en: Español

El quart vídeo de la sèrie el dediquem al hàbit de la revisió o la reflexió.  Ho fem tractant-lo com un hàbit, un dels 5 passos base del mètode GTD, i a la vegada com una activitat a realitzar per analitzar i preparar la nostra activitat a diferents nivells (accions, projectes, objectius…).

Crec que es tracta del vídeo més ‘necessari’ per intentar explicar una part de la metodologia que massa sovint no s’acaba d’entendre, insistint en convertir-la en quelcom que no és, desvirtuant el sistema i anul·lant-ne el paper que se li assigna.

Dels 5 passos la revisió n’és el menys atractiu. El seu aspecte burocràtic la converteix en un aparent contrasentit  en un sistema que busca la millora de la productivitat dels seus usuaris, perquè afegir una  nova activitat? no és quelcom innecessari? aporta prou valor?

El que intentem respondre en Jordi i jo en el vídeo és que la revisió és el component imprescindible per mantenir la sincronisitat del sistema, sense accions mal ubicades i projectes actius en els que no has de treballar…

Són accions mecàniques i repetitives per mantenir el sistema o a més altitud el rumb cap als nostres objectius. Res més. No es tracta de convertir la revisió setmanal i mensual en quelcom que no és, en una reflexió transcendental sobre la nostra activitat i les errades comeses… Tenim tendència a voler donar-los-hi un pes que no tenen, que no han de tenir. Suposo que per convertir-les en quelcom més significatiu davant dels nostres ulls.

Visualitza el vídeo a Youtube

Descarrega’l en format àudio – mp3 (Guardar com)

Com sempre el millor del vídeo és l’experiència de com fem les coses. Cadascun comentem tres revisions diària, setmanal i en el meu cas la mensual dedicada als projectes i en el cas d’en Jordi dedica el seu comentari a la revisió anual per fixar-se objectius. En tots els casos s’inclou dins l’activitat del imprescindible per continuar funcionant per no sobrecarregar-nos:

  • Diària. 10 minuts. Revisar agenda, llista pròximes accions, accions en espera
  • Setmanal. 90 minuts. Revisar agenda a un mes vista, totes les llistes del sistema i els projectes en que treballar.
  • Mensual. 45 minuts. Projectes a realitzar proper mes, el seu material de suport, ajustar les accions a realitzar per la consecució de fites i objectius.