Per on començar a millorar la meva productivitat personal?

Aquesta entrada també està disponible en: Español

¿Por dónde empezar a mejorar mi productividad personal?

Per on començar si vull millorar la meva productivitat personal?

Què et sembla començar llegint una llista de conceptes bàsics que hauries de tenir en compte abans de llançar-te a buscar informació a aquest oceà de contingut que és Internet?

He creat una llista de conceptes bàsics per encaminar aquest procés d’aprenentatge. Un esbós inicial sobre el que necessita saber, aconseguir i aprendre perquè la teva capacitat de fer bé les coses adequades comenci a fluir:

 1. El centre de la teva eficàcia són els teus hàbits. Aprendre com es creen i com es corregeixen els mals hàbits és la clau per canviar la teva forma de fer i de ser.
 2. La teva activitat es divideix en preparar el que has de fer, fer el que has de fer i gestionar els imprevistos.
 3. La teva activitat necessita ser administrada. No n’hi ha prou amb una atenció casual. Preparar i administrar-la requereix atenció i esforç.
 4. Aprèn a distingir entre el que és important del que és urgent. El primer et permetrà assolir els teus objectius, el segon apagar incendis de la teva rutina.
 5. Gestiona la teva atenció, no el teu temps. No pots aturar ni modificar el temps, per tant no el pots gestionar. En canvi pots estructurar la teva activitat i decidir a que dedicaràs la teva atenció.
 6. La productivitat personal no és una qüestió de trucs o de pràctiques inconnexes, això va de trobar un sistema i treballar segons les seves pautes. Fer-ho et permetrà implantar un conjunt de bons hàbits per ordenar la teva activitat i obtenir claredat.
 7. Dedicar-te a preparar la teva activitat (preparar el que has de fer) et permetrà dedicar atenció de qualitat a resoldre els teus assumptes. Transformar una idea en accions concretes evitar la procrastinització i redueix les interrupcions.
 8. Dedica temps a revisar la teva activitat. Mantén el teu sistema en ordre – les llistes d’accions i l’agenda – permet anticipar el que vindrà i prendre les decisions correctes per que cap compromís quedi sense atendre.
 9. Administra el que has de fer i el que no has de fer. Sempre hi ha més obligacions que temps i energia. Crea un criteri per escollir que fe ara i que demorar. Crea un magatzem d’idees i projectes.
 10. Necessites fixar límits. Saber en quin punt has de deixar de fer per recarregar i tornar més endavant. Les pauses i el descans és igual d’important que fer. Sense descans i uns hàbits saludables minva la teva capacitat per solucionar problemes.
 11. No existeix una divisió entre assumptes professionals i personals. La teva ment no realitza la distinció entre les preocupacions personals i professionals per tant tu tampoc pots fer-ho al administrar-les.
 12. Fer les coses i fer-les bé vol dir fer-les d’una en una. La ment és el nostre processador i no és multitasca. Fer les coses una desprès de l’altra optimitza l’ús de teva atenció, del teu temps i energia.
 13. Les eines i la tecnologia són una amplificador. Augmenten allò que fem bé i també el que fem malament. Si hi ha quelcom que no funciona en la teva rutina continuarà sense funcionar encara que treballis amb una nova app o dispositiu.
 14. Planifica només el necessari. Planificar de forma intensiva els teus projectes genera sensació de control però t’aboca a la frustració. Sempre hi haurà imprevistos i canvis de rumb que et faran variar el pla inicial.
 15. Ets una persona no una màquina. Les persones som fal·libles, ens equivoquem, a vegades tornem a cometre errors que creiem superats. Ser humà significa entendre la debilitat, la fal·libilitat i donar-te un marge i ser compassius amb un mateix quan fa falta.

El millor moment per començar a treballar en la teva eficàcia personal sempre és ara mateix. Tant se val si es tracta d’una inquietud nova o un tema que reprens de forma recurrent. Sempre és el moment d’aprendre i portar a la practica quelcom nou que t’ajudi a millorar la teva vida.

La llista inicial, amb el enllaços, et dona el punt de partida per començar a canviar, implementar accions, fer petits passos que de forma incremental et puguin ajudar a canviar de rumb.

Si creus que la llista es podria complementar amb més conceptes deixa’ls en els comentaris i els aniré incorporant. Gràcies.

Photo by Gia Oris on Unsplash