Aquesta entrada també està disponible en: Español

Ja és aquí la calor, ja són aquí les vacances, de ben segur les més estranyes que has viscut  mai. Hi ha una por sostingut a l’ambient que convertirà el que era descans i gaudi, en quelcom agredoç.

Quan la incertesa i la preocupació ens cau a sobre és una bona idea crear compartiments on deixar de banda la penombra i intentar viure de la mateixa manera que ho havíem fet sempre. Mantenir els costums, les aficions i els interessos.

Les meves línies d’avui són unes recomanacions de llibres, podcasts i un extra per mantenir el els teus 10 minuts diaris d’interès per la productivitat, i si és possible aportar-te una mica de reflexió i entreteniment entre tanta dificultat.

3 llibres sobre hàbits

Hi ha una infinitat de llibres relacionats amb la productivitat i la millora personal. Us en recomano tres per l’impacte que han tingut en mi. Han canviat la forma que tenia de pensar i actuar o simplement m’han fet entendre com un llibre d’aquesta temàtica pot ser una font d’entreteniment.

Hàbits atòmics

De James Clear. Et respon a la pregunta de com pots crear nous hàbits i eliminar els dolents. És un llibre sobre “Com fer-ho”, amb un llenguatge i una estructura accessible per tothom. L’autor és limita a exposar tot el ventall de recursos.

M’agrada perquè en James aconsegueix concretar i descriure tots els procediments sobre la tècnica d’implementar hàbits amb una habilitat fascinant.

Si llegeixes el post que vaig escriure en el seu dia trobaràs un esquema del mateix.

El pots trobar en castellà però no m’acaba de convencé la traducció, millor la versió en anglès.

Digital minimalism

De Carl Newport. La forma com la tecnologia s’ha introduït i canviat a pitjor les nostres vides en els últims anys fa temps que em preocupa.

L’autor escriu sobre el tema i planteja possibles solucions sobre el mateix. Des de deixar de banda les relacions a través de les xarxes socials en favor de les activitats en persona a practicar l’art de la conversa, d’abandonar o restringir l’ús del smartphone i les xarxes socials a desenvolupar tècniques per fer-ne un ús sa i eficaç.

Només en anglès, en el seu dia li vaig dedicar un post.

Más agudo, más rápido y mejor

Charles Duhigg, l’autor, és periodista del New York Times. Es tracta doncs d’un escriptor professional amb la destresa suficient per filar una bona historia, entretinguda, anant més enllà de la enumeració de factors que ens condueixen a l’èxit o de l’exposició d’una teoria.

Si no estàs acostumat a llegir llibres de la temàtica és el que et recomanaria.

Veig el llibre com una segona part del primer llibre del autor, “El poder de los hábitos”.

Els tres llibres són et treuen aquella guspira que encén l’interès, fa que els recordis i vulguis tornar a llegir-los una i una altra vegada.

Podcast

El podcast ja fa temps que va arribar a les nostres vides amb força. Programes d’àudio per quan i on vulguis.

Si vols accedir a contingut sobre temàtica de productivitat o desenvolupament personal aquí tens tres propostes.

  • Kenso. Conduit per Jeroen Sangers i Enrique Gonzalo, experts en productivitat personal i en mentoring/coaching, ens porten de la mà en el descobriment del món de l’efectivitat personal a través d’entrevistes a grans professionals per extreure saviesa de la seva experiència i  de episodis més curts on parlen d’aspectes a millorar.
  • Zetatesters. Dedicat al creixement personal. Després dels més 150 episodis s’hi pot trobar pràcticament qualsevol temàtica, sempre presentada amb humor i amanida amb recomanacions que pots recupera a través de les seves notes.
  • Kaizen. La meva última subscripció. De Jaime Rodríguez de Santiago. Amb l’esperit de la millora continua del sistema Kaizen, el podcast va incidint en aspectes com els biaixos cognitius, la gestió de l’ego i del llarg termini. Píndoles de 20 minuts i entrevistes més extenses.

Un extra en forma de blog

Acabo recomanant un blog, el d’en Dani Amo, un integrant de la família Zetatesters. No era la meva intenció recomanar quelcom que no es pugues gaudir a l’aire lliure però els seus articles a Masters Sistemas 80% són una proposta original i amb prou qualitat per saltar-me les línies vermelles del post. 

Des de tècniques de respiració a formes d’aprendre més ràpid, passant per com assolir concentració de qualitat.

Articles llargs i fonamentats.

L’estiu es per passar-lo al aire lliure junt amb els que més aprecies. Diversió i alegria. Encara que aquest any es vegi afectat per tot el que vivim recorda de guardar temps per respirar i estar al sol sense preocupacions. Mans netes, mascareta, distancia i una mica de temps per tu i la teva eficàcia personal.

Photo by Ksenia Makagonova on Unsplash