Aquesta entrada també està disponible en: Español

Arriba el moment de tancar el curs i les vacances. Per això m’agradaria recomanar-te unes activitats de revisió i reflexió. 3+1 tasques per tancar bé el curs sense descuidar cap punt de la teva activitat.

3+1 activitats. Tres activitats aconsellables per fer el manteniment del teu sistema Getting Things Done i una d’opcional per recalibrar tots els teus assumptes.

1. Revisar el material de referència

Entenem material de referència com tot allò útil per realitzar la nostra activitat, ja siguin projectes o altra activitat ordinària.

Amb el temps anem acumulant documentació i tot tipus d’elements que ja no són necessaris per la nostra activitat o que fan referència a projectes ja tancats. La raó de la revisió és purgar o arxivar tot allò que ja no fa referència a un projecte actiu.

2. Revisar projectes i objectius

Revisar el que és important, el que marca la teva activitat. Els teus objectius. Com van, que et queda per fer i quins projectes tens en marxa ara mateix.

Per fer-ho recorre tens dues opcions. La primera és recorre a la planificació que vas realitzar inicialment i que has anat seguint: Al iniciar un projecte de gran envergadura és bo realitzar una planificació natural i conservar el mapa mental realitzat i l’estructura de projectes sorgida.

La segona opció, o en cas de no conservar la planificació inicial, és realitzar el mapa mental dels objectius i els grans projectes per veure que sorgeix i estructurar-ho amb activitat realitzable.

Fer-ho et dona la idea de saber on ets i quina és la següent activitat a realitzar en cadascun dels teus fronts oberts.

3. Revisar la llista Algun dia/Potser

La llista Algun dia/Potser es divideix entre el que no faràs aquesta setmana i el teu magatzem d’idees. Idees, projectes i anhels amagats per l’activitat corrent als que no accedim habitualment ja que durant la revisió setmana no els puntegem.

En algun moment cal accedir-hi i llegir-los de nou. Refrescar la memòria, recordar vells somnis i plantejar si val la pena fer-ne realitat algun o eliminar-lo.

Acostumo a revisar la llista al complert al final d’any i durant les vacances d’estiu.

(Bonus) Fer una recopilació intensiva, reinicia el teu sistema GTD

Com a bonus et proposo fer una recopilació intensiva per resetejar el teu sistema. Una recopilació com la que recomana David Allen al seu llibre “Organizate con eficacia” per posar-ho en solfa tot.

La idea és explorar i redescobrir l’entorn en el que et mous, no tant sols registrant els assumptes incomplerts des del teu escriptori, també visitant cada punt on es desenvolupa la teva activitat i capturant tot el que cridi la teva atenció.

Es tracta d’un exercici sa i exhaustiu per reajustar la teva vida.

Fa temps vaig escriure una guia per dur-la a terme. La pots trobar clicant aquí.

El teu sistema de productivitat personal, la teva activitat, necessita reflexió i un manteniment per seguir en marxa en les millors condicions. Dedica el temps necessari per fer totes les activitat de tancament sense obsessionar-te.

Un cop fetes l’únic que et queda és gaudir de les teves vacances.

Photo by Kévin et Laurianne Langlais on Unsplash