Aquesta entrada també està disponible en: Español

Fa un any vaig començar una “tradició” per la qual cada aniversari del blog publicaria una habilitat, característica o necessitat per millorar la nostra productivitat o efectivitat personal.  L’any passat vaig publicar un post amb onze punts, un per cada any que porto publicant al blog.

Avui és 12 aniversari del bloc i per tant toca el 12e punt:

Descobreix el teu propòsit a la vida

És un tema complex per lo inconcret de la qüestió. No parlem d’accions ni de projectes, parlem d’allò que ens mou, ens incentiva a dur a terme aquestes accions i projectes, a fixar-nos objectius, a dibuixar una visió de futur.

Que vull dir amb ‘propòsit’

En el post de l’any passat dedicava un punt a parlar de la importància de la mencionada visió de futur per marcar en quina direcció vas tu i la teva activitat. Doncs bé, el propòsit és el que dona sentit a la teva activitat, a la teva vida.

Una de les possibles  definicions és el propòsit com la connexió amb la teva activitat, sentir el vincle amb el que fas.

Cercar el teu propòsit

La seva cerca, la seva definició, és un viatge d’autoconeixement per descobrir que t’agrada. No en el sentit de proporcionar-te plaer sinó en accedir a aquelles activitat i experiències amb les que et sents vinculat d’una manera especial.

En el cas de l’activitat professional les tasques i les condicions per entrar en estat de flow. Tot va fluint i el temps passa sense adonar-te’n. Estàs absort en allò que fas.

En el cas de la vida personal, allò que et fa feliç.

Un cop saps amb que te sentit per tu t’hi pots enfocar per maximitzar-ho.

Crear una vida amb propòsit és part del teu sistema

Els dies passen, ens centrem en solucionar problemes i treballar en els nostres projectes sense dedicar temps a qüestions abstractes com dibuixar una visió de futur o definir un propòsit de vida.

Si una visió de futur et marca cap a on vas a llarg termini, el propòsit és el conjunt d’activitats que dona sentit a la teva vida. Hi ha quelcom més important que això?

Vulguis o no forma part de la teva vida, i si disposes d’un sistema de productivitat personal com pot ser Getting Things Done hi te el seu rol. 

Un cop definit hi pots recorre per saber si una nova activitat és del teu interès o no. Em refereixo a acceptar o declinar noves responsabilitats de forma critica. Et remets al teu propòsit i si el nou assumpte no entra dins del seu àmbit dius que no sense deixar-te arrossegar per l’entusiasme de quelcom nou.

Fes l’exercici de sinteritzar-lo en unes poques frases. Un cop escrit el fet de rellegir-lo et reforça. Referma la teva convicció en el que persegueixes, per no parlar del fet de comptar amb una referència per argumentar els teus si o els teus no a nous projectes i responsabilitats.

Photo by Michael Skok on Unsplash