Pren el control, escull la direcció de la teva carrera

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Ens veiem obligats a prendre decisions sobre el nostre futur quan no estem preparats. A una edat primerenca, en l’adolescència, quan és evident que no disposem d’un grau de maduresa suficient per prendre decisions sospesant tots els pros i contres, escollim el nostre camí. Primer formació professional o universitat, i si és aquest el camí triat decidir quina carrera cursar. És veritat que pares, professors i la resta del nostre entorn ens pot ajudar a prendre la millor decisió, però això no treu que puguem errar. Aquesta és una de les moltes situacions en què es pot torçar el ‘assumpte’ (entengui assumpte com a carrera professional).

Un error en decidir, un canvi d’interessos, l’aparició de nous sectors amb noves oportunitats, o simplement voler reorientar la nostra carrera dins del nostre sector, pot dur a plantejar-nos la possibilitat de corregir el rumb de la nostra carrera professional. Però, com fer-ho? Quan ens enfrontem a una situació d’insatisfacció laboral, el més plausible és escrutar oportunitats a través de les pàgines d’ofertes d’ocupació per a veure que trobem. Substituïm un treball on ja no encaixem per un altre similar, no sembla la millor solució.

Per aconseguir un canvi real hauríem d’afegir un cert grau de reflexió i planificació al procés. He intentat catalogar les diferents metes a assolir quan intentem canviar, millorar, o aconseguir alguna cosa nova en la nostra faceta professional:

Continua llegint el post al blog de Go4IT mision (en castellà) >>>

Imatge via arquera sota llicència Creative Commons