GTD + Evernote. Checklist per la revisió setmanal

Aquesta entrada també està disponible en: Español

La meva implementació de  la revisió setmanal ha variat des de l’últim post que vaig escriure. Ha evolucionat en el pla conceptual i en el suport utilitzat. He aconseguit millorar el procés creant un sistema de varies llistes de control per treballar els diferents aspectes de la revisió. Si en l’anterior post us explicava com crear un checklist per dur a terme la vostra revisió setmanal, en aquest l’actualitzarem per treure-li un major partit.

La llista, tot i el nou format, conserva  el fonamental repàs a totes les llistes del sistema, l’administració dels projectes, la revisió de l’agenda i buido les inbox. El gran canvi son la incorporació d’un seguit de passos per millorar el buidat mental afegint un primer pas previ on aboco de memòria tot el que em preocupa i tinc pendent, posteriorment ho completo revisant una llista de disparadors  – basada en l’apèndix present a ‘Haz que funcione’ de David Allen. Combinat amb les opcions de sincronització de facilethings per importar contingut de gmail, twitter i Evernote, millora la captura del que flota en la meva RAM mental.

El que em resulta més difícil és donar sortida a la meva vena creativa. Soc capaç de generar idees i sintetitzar desitjos en possibles projectes però  ser valent i creatiu s’acaba convertint en una forma per sobrecarregar la meva llista d’Algun dia / Potser.  Fer menció al punt auto-imposat per tal d’utilitzar el pensament lateral per plantejar de nou, accions o projectes procrastinats en excés.

L’altra vessant fora de la norma d’una revisió convencional és la cerca de reptes per sortir de la zona de confort. Tot i no trobar-ne per realitzar cada setmana, em permet no acomodar-me –totalment- i continuar provant coses noves.

L’únic punt susceptible de millora és l’administració de projectes, alenteix massa el ritme de la revisió, però ho deixo per la tercera versió de la implementació.

checklist revisió setmanal GTD en Evernote

Llista de control principal, amb la resta de notes auxiliars a l’esquerra de la pantalla

Implementant-ho amb Evernote

Un dels canvis comentats ha sigut el canvi de suport paper al digital. Dins de la llibreta d’Evernote on guardo les meves llistes de control hi he creat les necessaries per desenvolupar tot el procediment. Si voleu mantenir el suport paper del vostre checklist ho podeu fer. Es tracta d’escollir l’eina que s’adapti millor a la teva forma de ser i de fer.  Per a mi l fet de fer la revisió davant l’ordinador i els recursos per agrupar en notes els diferents conceptes, carregar-ho amb pantalla amb un sol clic son més que suficients per migrar. Pots crear-ne una de similar seguint els següents passos:

  • Creem una nota en forma de llista de caselles de verificació per cadascun dels aspectes a revisar en la revisió. De fet jo recorro a una nota principal, on agrupo tots els passos, més dues d’auxiliars: La llista de disparadors per ajudar-me a recordar tot el que tinc pendent, inspirada i una nota vinculada al tema creatiu (Ser creatiu i valent).
  • Etiquetem totes les notes amb les llistes de control amb un tag determinat Ex: revsetmanal. Ho utilitzarem com a mitjà per agrupar-les.
  • Creem una cerca guardada sobre totes les notes tag:revsetmanal
  • Afegim la cerca com accés directe a la barra d’accés ràpid, d’aquesta manera podrem accedir les notes  amb un únic clic.

Accés directe a la barra d'Evernote

Accés directe de la cerca guardada a la barra d’eines

Si com jo utilitzes Evernote per recopila i organitzar el material de suport dels teus projectes hauràs de revisar varies llibretes, el que en alguns moments et farà perdre de vista les notes per realitzar la revisió setmanal.  De ser així resulta imprescindible comptar amb un accés directe que et permeti  recarregar en pantalla les llistes de control amb un clic.

En el mateix sentit les marcar les caselles de verificació et permet reprendre el procés allà on l’has deixat abans de deixar la llista en un segon pla. Un altre avantatge és la possibilitat de reutilitzar les llistes i editar-ne elements, quelcom més difícil en format paper. No és un procés que hagi de canviar, però si et pot interessar variar  l’ordre en que realitzes els passos, o modificar-ne la descripció d’algun per fer-lo més aclaridor (per exemple els relacionats amb la creativitat).

És precisament el fet de la creativitat i com aplicar-la a la revisió el que vull preguntar-vos. Com ho feu? De quina forma sou valents i creatius? Deixeu-me el vostre comentari, o envieu-me’l a @davidtorne

Imatge via mandus sota llicència Creative Commons