Aquesta entrada també està disponible en: Español

Crear la capacitat d’assolir objectius és clau per convertir-se en una persona eficaç. Som capaços d’ocupar-nos de les responsabilitats diàries amb diligencia però quan ens fixem una fita més elevada no anem més enllà de la planificació sobre paper o els primeres fases d’implementació.

Definim la meta, comencem a corre amb determinació però poc a poc la cursa és converteix en un passeig per acabar en abandó. Hem convertit objectiu en un sinònim de bona intenció. Si això et passa de forma reiterada és un problema.

Començo un nou curs parlant de la forma més fiable i eficaç per convertir un objectiu en una realitat.

Desgast

El més determinant és disposar d’un propòsit clar, ben definit y alineat amb quelcom més gran. Em refereixo a fixar-nos un objectiu que busca aconseguir quelcom que forma part de la visió de futur que cerquem.

Definir amb la concreció necessària per saber que volem aconseguir. Una descripció definitòria d’un resultat palpable, concret, exacte… no caure en la trampa de fixar-se un desig enlloc d’una meta…

Seguiria  parlant de com realitzar una correcta definició del teu objectiu però no és el propòsit de l’article. (Si en vols saber més pots subscriure’t al blog i consultar l’ebook ‘Camí als teus objectius’ que envio al nous subscriptors cada tercera setmana del mes.)

Tots ens hem marcat fites i hi hem treballat amb intensitat fins que setmanes o mesos després s’esvaeixen del nostre top d’assumptes important i després de les llistes d’activitats. Per què?

El temps corre, el moment canvia, les condicions es transformen… allò que era important fa uns mesos passa a ser un assumpte que no es tanca. L’activitat que se’n desprèn resulta poc atractiva, fins i tot molesta.

Pensa en gran executa en petit

Un objectiu és un resultat a assolir més enllà d’un any vista.

Per convertir el resultat en una realitat necessitem definir activitat concreta i concisa. Accions físiques a realitzar a través del teu dia a dia.  Però no pots traduir un objectiu en accions. És massa complex, necessites un pas intermedi.

Per acostar l’objectiu a l’acció necessites enfocar-te en resultats més petits. Compondre el gran resultat final amb un conjunt resultats de major concreció, la resolució dels quals estigui a l’abast de la mà. Projectes. Ara ja podem definir l’activitat en accions per executar els primers passos del pla.

Felicitats. Ja et pots posar en marxa

Estructurar l’activitat per treballar en l’obtenció de resultats concrets permet enfocar de forma eficient. Pots identificar amb major facilitat l’activitat relacionada amb el teu objectiu etiquetant-la mentalment com a ‘important’

Et permet gaudir de les petites victòries. Al completar cadascun dels projectes saps que has donat un pas més cap al teu objectiu, obtenint una petita satisfacció. Demorar la recompensa fins a l’obtenció de l’objectiu mata la teva motivació.

Et costa menys posar-te en marxa. La concreció fa que puguis identificar de forma senzilla els propers resultats a assolir i les primeres accions a realitzar per començar a treballar-hi. Endavant doncs.

Adaptació i volatilitat

Treballar per projectes em permet adaptar-me millor a les condicions del meu entorn. Pensant a més d’un any vista no se com pot canviar la meva realitat i com pot condicionar la meva activitat actual

Es poden presentar noves oportunitats personals o professionals, poden canviar interessos… …replantejant l’objectiu, canviant-ne la dimensió o variant el resultat final.

En qualsevol cas el fet de treballar per projectes, implementant les activitats més immediates, ajuda a canviar la direcció de l’activitat quan és necessari.  Una (sobre)planificació amplia realitzada a priori et mata, t’obliga a redibuixar-la a cada imprevist.  Un dispendi d’energia innecessari i un forat d’aigüera per la teva motivació

L’article exposa un factor clau per dur a bon port els teus objectius. Un objectiu és un repte més per la necessitat de persistència que per la carrega de treball. Executar per projectes em sembla la millor forma per mantenir  un flux viu i constant d’activitat que et permeti assolir el teu objectiu.

Continuarem aquesta sèrie de post sobre objectius de forma mensual.