GTD fàcil i al núvol. Conversa amb el creador de Facilethings

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Facile Things és una aplicació de gestió de flux de treball basada en la metodologia GTD, actualment en beta privada.  L’aplicació és accessible amb invitació, per tant si voleu provar-la podeu entrar a la web i registrar-vos.  Si la setmana passada parlàvem d’un emprenedor amb un projecte de dimensions globals, avui us presentem a Francisco Sáez, fundador de l’empresa, sobre el seu projecte i les seves expectatives pel futur més immediat.

1. Perquè una aplicació de gestió de tasques GTD? que us porta a desenvolupar una aplicació d’aquest tipus?

Fa un parell d’anys treballava com a director de projectes informàtics en una empresa, i no donava l’abast amb la feina de cada dia. Vaig sentir parlar de GTDi em vaig interessar molt en el tema. Vaig llegir el llibre de David Allen i vaig començar a aplicar-ho a la meva vida i, vaja, les coses van començar a millorar. El problema va venir quan vaig necessitar una aplicació que, seguint la metodologia GTD, m’ ajudés a gestionar una quantitat de tasques cada vegada més gran. Havia de ser una aplicació “en el núvol” perquè treball des de diferents ordinadors i dispositius, i les solucions locals amb sincronització de dades no m’agraden gens. Vaig trobar moltes aplicacions amb l’etiqueta “GTD” però cap era una aplicació 100% GTD. De manera que vaig decidir desenvolupar una en el meu temps lliure, al mateix temps que aprenia a programar amb Ruby on Rails. Va començar com un hobby.

2. Quin valor afegit ens aporta la vostra aplicació en front altres similars que es troben ara mateix al mercat?

Diverses coses. Primer i com ja t’he dit abans, aquesta és una aplicació genuïnament GTD que compleix al 100% amb aquesta metodologia. En segon lloc, se centra en l’autogestió o gestió personal. La majoria d’aplicacions d’aquest tipus es centren en funcionalitats col·laboratives que les fan útils per a treball en equip. Però GTD, tot i el que estigui de moda a la web 2.0 en aquest moment és, fonamentalment, un “sistema de productivitat personal “. Tercer, FacileThings vol donar una solució completa a aquells que treballen sols (freelancers, autònoms, propietaris de petits negocis, etc), afegint per a això eines que permetin controlar el temps emprat i el cost econòmic dels projectes. Finalment, FacileThings es basa en els últims estudis d’usabilitat per al disseny de la seva interfície, fent que la corba d’aprenentatge de l’aplicació sigui mínima i la facilitat d’ús màxima.

Processos automatitzats i ben definits per  recopilar i processar les accions

3. A quin perfil d’usuari va dirigit el servei? L’aplicació també esta disponible en anglès, ha tingut èxit la captació d’usuaris al mercat anglosaxó?

El perfil principal d’usuari final és una persona que treballa sola, no té cap. Autònom o amo d’una petita empresa, o bé una persona assalariada amb un alt grau d’independència. He de dir que, actualment, l’aplicació té més èxit entre la gent de parla hispana que l’anglosaxona (80% -20%), potser perquè hi ha menys eines d’aquest tipus en espanyol. De tota manera, ara mateix estem encara en fase beta-privada, de manera que les xifres no són massa significatives.

4. Contempla la aplicació de treballar amb equip? Ens podries fer cinc cèntims d’aquesta opció?

Sí, es permetrà que els usuaris puguin connectar amb altres usuaris de FacileThings (col·laboradors, companys de treball, proveïdors, altres freelancers, etc.) i els puguin assignar o “delegar” tasques. Així podran seguir en temps real l’evolució d’aquestes tasques. Encara que, com he dit, el treball en equip no ha de ser la base d’una eina GTD, entenem que sí és necessari tenir un bon control de les tasques delegades o externalitzades.

Interficies senzilles i molt intuitives

5. En aquest moments l’aplicació esta en fase beta. Creieu que esta lluny de passar estable?

Crec que li queda poc per sortir de la fase beta. Jo diria que no més de 2 mesos.

6. Es  permetrà treballar des de diferents plataformes? Per exemple capturant des del mòbil o altres fonts?

Per descomptat, per a ser productiu és absolutament essencial poder accedir al teu sistema de gestió de personal des de qualsevol lloc, en qualsevol moment.

Seguirem de prop el projecte. Estem preparant un post perquè conegueu les seves principals funcionalitats que publicarem a bitscatalans en les properes setmanes. Els podeu seguir a través del seu compte de twitter @franciscojsaez@facilethings. Si el que voleu es conèixer més sobre gtd  us deixo aquest enllaç al meu blog per si voleu saber més sobre GTD i productivitat.

Post publicat originalment a http://somdigitals.cat @somdigitals.