Connecta’m a Evernote

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Aquest segon post de la sèrie dedicada a Evernote es pot veure com una continuació del escrit la setmana passada on mostràvem totes les vies que  ens ofereix l’aplicació per entrar informació. En les següent article parlarem de com introduir informació des de dispositius i aplicacions de tercers. Connectar aplicacions i maquinari per convertir-la en un punt de concentració del nostre material de producció i consulta, un repositori d’on extreure informació útil pels nostres projectes. De forma automatitzada, sense la intervenció del usuari, evitant perdre temps en tasques de manteniment.

“ Evernote es converteix en una plataforma documental. Dispositius i aplicacions de diferents orígens comunicant-se entre ells sense la persona com a intermediari ”

>> Digitalitza el teu arxiu de forma dinàmica

Per passar de forma automàtica els nostres documents físics a format digital, ja existeixen dispositius que dins de la seva funcionalitat permeten digitalitzar i enviar el resultant a Evernote premen un botó.  SmartSolution de Lexmark o imageFormula de Canon permeten escanejar i enviar sense ni tant sols obrir l’ordinador.

Un arxiu digital amb Evernote és un arxiu amb copia permanent al núvol, accessible des de tot arreu. Al carregar el document –imatge o pdf – reconeix el seu text i ens hi permet realitzar cerques, convertint-lo en un gestor d’informació  dinàmic.  Ex: S’ha acabat remenar carpetes amb factures, presentacions, material de suport necessari per la feina etc… Plantegem una cerca i obtenim resultats al instant.

>> Elimina el factor humà

Elimina la feina de traspàs realitzada per l’usuari. Ja no haurem de moure les nostres notes, o material multimèdia al nostre magatzem virtual,  comptem amb gadgets que ens estalvien aquests moments post-creatius:

  • Eye-fi, una targeta de memòria amb wi-fi que permet pujar les fotos al nostre compte d’Evernote breus instants després de fer flicrk. Ens desfem de les posteriors tasques de copia  i traspàs, directament accedirem al nostre compte i organitzarem insitu.
  • Livescrive smartpens. He comentat algun cop que utilitzo paper i bolígraf per recopilar les meves idees o assumptes. L’unic inconvenient és el fet d’haver de reescriure’ls per introduir-los a Evernote. Els smartpens són la forma per optimitzar-ho. Mentre escrivim recorden les nostres traçades i al connectar-los al ordinador el  seu software permet enviar les notes resultants al nostre compte.
  • Dial2Do. En el contingut que entrem a Evernote, tot i ser un arxiu adjunt, s’hi ha de poder cercar, del contrari s’acabarà convertint en un simple magatzem per acumular informació. Els arxius de so són especialment complexos de tractar. A dia d’avui no existeix una solució assequible per convertir la veu d’una nota en text. Aquesta aplicació però, converteix els 30 primers segons en text que inserirà a la nota i sobre els quals es podrà realitzar la indexació

>> Connecta amb les teves aplicacions

Hem d’aprendre a connectar el nostre programari amb Evernote per comptar amb un sistema de producció de contingut tancat, on el que generem es mogui del editor a Evernote i a l’inversa de forma automàtica, i que només surti d’aquest circuit quan ho enviem a una tercera persona.  Podem utilitzar sistemes sorgits del nostre enginy, però ja són moltes les aplicacions que permeten enviar i recuperar contingut d’Evernote.

Software com Read It Later permet configurar el teu compte per enviar els textos capturar al teu Notebook per defecte i evitar-te entrar al web. Altres com Nozbe es connecten amb Evernote per recuperar informació i vincular-la a un dels teus projectes. Marques com SAP comencen a interactuar amb software popular a la xarxa per guanyar versatilitat i guanyar usuaris. SAP ho ha fet amb el seu servei StreamWork, un sistema de presa de decisions col·laboratiu.  Evernote és una aplicació simpàtica, però també eficient i que proporciona valor afegit a l’usuari, el que no s’escapa a ningú.

Cada cop generem més informació, més documentació, i s’ha generat una necessitat per unificar l’emmagatzematge i administrar el contingut amb eficiència. Ha sorgit el concepte gestor documental,aplicacions que ens permeten organitzar la nostra documentació digital. Totes les aplicacions i dispositius presentats, d’un nivell domèstic  fina a un nivell  més professional, busquen enviar documentació a Evernote sense que el component humà intervingui innecessariament.

Utilitzeu algun d’aquests gadgets per  optimitzar la vostra feina? M’agradaria que compartíssiu la vostra experiència deixant un comentari al post. De la mateixa manera, si teniu noticia d’algun dispositiu o programari que treballa amb Evernote, i us sembla especialment atractiu, podeu comentar-ho (adjunteu  link) o enviar-me’l al meu twitter @davidtorne, des d’on el compartiré amb els meus seguidors.

Si voleu fer-me arribar les vostres preguntes sobre Evernote podeu fer-ho a través del apartat Qüestiona’m.