A que dediques l’hora de dinar?

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Un moment important del dia. Tinguis una feina de jornada partida o intensiva, l’hora de dinar ( o el temps que tinguis) és un moment especial. Un break per desconnectar i reactivar-te. Més enllà d’un bon dinar i una migdiada, ens podem organitzar per convertir aquest temps  per aprofitar-lo, recarregant piles, motivant-nos per continuar treballant o dedicant-nos a resoldre qüestions que s’han acumulat durant el matí i que requereixen un nivell de tensió menor. A continuació unes línies sobre tot allò que pots fer durant el break del dinar.

Imatge via ZenoWai09 sota llicència Creative Commons

Desconnecta, com no. Relaxa’t per tornar a la carrega en condicions. Si tens la possibilitat de fer una petita migdiada – 10 o 15 minuts – perfecte, però si no hi ha altres alternatives. Desprès de dinar dona un vol, o abstrau-te llegint un llibre. Viu un petit moment d’oci, de forma assossegada. Elimina les presses i planifica bé el que faràs, on aniràs a dinar o on menjaràs si te’l emportes prepara’t. La creació d’aquests petits rituals trenca la monotonia. Jo dino cada dia fora, i dedico un dia a la setmana a dinar en un lloc diferent. Una miniaventura que aporta un nou al·licient a un dia de feina.

L’objectiu és trencar amb la dinàmica que vivim en el lloc de treball. Comencem gaudint del dinar i continuem fent qualsevol activitat relaxant.  Son detalls que ajuden a motivar-te per reiniciar les activitats i projectes que t’esperen per la tarda.

Moment per sociabilitzar, compartir i relacionar-te. Aprofita per  conèixer la gent que tens a prop teu, els teus companys o col·laboradors, en un ambient més desenfadat. Tot i continuar parlant sobre la feina, ho fareu des d’una perspectiva menys tensa.  Segons el nivell de confiança que tinguem amb ells podem aprofitar per introduir qüestions que dins de l’oficina generarien rebuig: Plantejar alguna diferencia o problema a l’hora de treballar, un canvi en com fer les coses… En un ambient de confiança la por al rebuig, a la negativa, és menor.

O simplement  et pots dedicar a escoltar, a compartir i ficar-te el dia dels assumptes dels teus companys. Si dines sol pots aprofitar per quedar amb algun amic o amb algú que faci temps que no veus, introduint quelcom remarcable a la teva rutina.

La tercera via és la dedicada a fer les tasques adequades per aquest buit entre l’activitat del dia i la tarda. Dedica-ho a eliminar petites tasques pendents. Planifica, ordena idees, prepara el cap de setmana o il·lusiona’t preparant els teus moments d’oci.  Pensa en el que t’agradaria fer i en com fer-ho, o si ho has preparat amb certa antelació fes coses que et vingui de gust fer. Ets un geek? Tens un smartphone? Dons llegeix els teus feeds, escolta algun poodcast o visiona algun vídeo.  Trenca la tensió de la feina FENT, sembla una contradicció però són moments que t’ajuden a motivar-te.

No desconnectar dels teus problemes i dels teus assumptes laborals quan en tens ocasió pot resultar perniciós. Ets més que una feina, i dedicar-te aquests minuts lliures reafirma la teva faceta personal.  A que dediques la teva hora de dinar? Segur que hi ha quelcom que no he mencionat en el post i que es una idea genial, La comparteixes amb un comentari?