Revisió anual. Que m’aporta i com la realitzo

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Per mi la revisió anual és un esdeveniment important. Em permet posar en ordre el meu sistema, agafar perspectiva i començar a preparar tot el que vindrà en els propers 12 mesos.

A part d’això també és un moment d’apreciació de totes les coses bones i no tant bones que m’han succeït des de la passada revisió anual. Que m’ha passat però sobretot com ho he afrontat i que m’ha acabat aportant.

La revisió anual és un espai per la reflexió sobre el que fas i l'apreciació del que tens #revisioanual Click To Tweet

És un sistema personal que cada any vaig elaborant una mica més. Et faig cinc cèntims sobre com ho duc a la pràctica.

Revisar el meu arxiu d’idees

Començo per fer una revisió de la meva llista d’algun dia/potser.  Durant l’any s’ha anat omplint d’idees de les quals no em podia fer càrrec a causa de les meves responsabilitats ordinàries o que he guardat per realitzar-les en un futur llunyà.

“El procés em permet purgar la llista eliminant accions o projectes ja realitzats o que han perdut tot l’interès”

L’altra motiu és la necessitat de refrescar la memòria. Tornar a rellegir aquelles idees – o desitjos – que vull materialitzar a llarg termini i plantejar-me si aquest any hi ha espai per dur-les a terme. Cada any intento treure’n una de la llista i convertir-la en quelcom real.

Referències

Reviso la meva llista de referències. La podeu considerar una altra part de la llista d’Algun dia/Potser o una llista a part on guardo apunts de llibres (o altres lectures) per llegir, pel·lícules, documentals  per veure o activitats per fer.

La mecànica és la mateixa, purgar i intentar treure’n alguna per fer-la en aquest moment.  La meva llista de lectures és nodreix d’aquí. Aquesta revisió em permet crear una llista de compra decidint en fred. M’estalvia males decisions i compres compulsives :-P

Fer balanç del any que acaba

Reviso els objectius fixats l’any anterior. Disposo  d’un document redactat l’any anterior (veure últim punt) sobre les fites en les que pensava treballar durant l’any.

Em costa moure’m per objectius en el sentit clàssic de fixar una fita elevada.  Em dedico a implementar canvis a la meva vida, a millorar el meu sistema i treballar en algun projecte notable.

Per cada fita intento respondre què he aconseguit desprès de treballar-hi durant un any? És el que m’esperava?  i en el cas de no haver-ho assolit escric sobre el perquè.

Repasso allò que he i no he assolit. Comparo que volia aconseguir i que he aconseguit. Ho contrasto. Intento trobar els motius reals de perquè ha anat com anat per no quedar-me amb simples justificacions.

Recordo tots els canvis que han arribat a la meva vida sense de forma imprevista. En el meu entorn, conseqüències de les meves accions que jo no m’esperava…

Recordo como em vaig sentir i com ho vaig gestionar. Ho faig en fred i des de la distancia. Molts cops només es tracta d’escriure 3 línies sobre el tema en el meu quadern per tenir-ho present, per registrar-ho i adonar-me que no hi ha res tant terrible com sembla.

“Duc un diari on hi escric esporàdicament, el que facilita la tasca de recordar que m’ha passat i com ho vaig viure en el seu moment”

Reviso els meus valors. Inspirat pels informes d’integritat de James Clear. Reviso els valors que intento reforçar Creixement personal, intel·ligència emocional, resiliència… Que ha millorat el darrer any i que és allò que sento que he de canviar en aquests aspectes

Que vull fer l’any vinent

No se com funciones tu quan decideixes que vols “aconseguir” durant el proper any.  Quan arriben aquestes dates jo ja tinc bastant mastegades unes quantes idees. El repàs a la meva llista Algun dia/potser ho acaba d’aclarir.

“Del meu magatzem d’idees trec esdeveniments, formacions a les que assistir o simplement idees que m’agradaria dur a la practica…”

Configuro un calendari anual d’esdeveniments als que vull ser-hi present. M’ajuda a reservar el temps i diners necessari.

Projectes/objectius

He deixat de banda els grans objectius però encara hi ha lloc per projectes importants. Em refereixo a fites a assolir a tres-sis mesos vista.

Per fer-hi front començo per definir-les i desglossar l’activitat necessària per posar-les en marxa. Si et subscrius a la llista del blog rebràs un ebook de regal que t’explica com ho faig.

Un cop definit el que i el com queda el quan. Temporitzo per setmanes el que he de fer. Si no ho faig així no hi ha manera d’avançar.

Mentre que el calendari em marca unes activitats que vull fer i que no puc interferir amb altres compromisos ni ficar-me pretextos de última hora per evitar-los (són un compromís amb mi mateix). Els grans projectes fixen l’activitat important, aquella que va primer, que està per damunt de les coses urgents i de les convencionals.

És un procés per endreçar tot el que arrossego, endreçar el meu magatzem d’idees, apreciar i donar gracies pel que m’ha passat durant l’últim any i per decidir que faré els primers mesos del proper.

No oblidar res, del que he fet i del que faré. Em prenc unes hores, dividides en varis dies, per endreçar la meva vida i preparar l’any vinent.

Photo by Marc-Olivier Jodoin on Unsplash