Com milloraré la meva productivitat aquest any

Aquesta entrada també està disponible en: Español

Quins temes m’interessen avui sobre la productivitat personal? En que treballo per millorar els meus sistemes i hàbits? De que parlaré aquest any al blog?

Et comento on és el meu interès en quan a productivitat personal i marco la línea que seguirà el blog en els propers mesos.

No patiu, temes com GTD, hàbits o recursos no desapareixeran però el pes del contingut es centrarà en els següents temes:

Els principis de GTD més enllà de GTD

Soc un cap quadrat, una persona quadriculada que se sent còmode treballant amb sistemes pautats i amb un “que has de fer” ben definit.  Centrar-me en el que toca fer, en el següent pas, em dona seguretat.

Últimament miro més enllà per intentar respondre com m’ajuda el sistema, quines grans qüestions em soluciona.  Situacions corrents que convertim en problemes a causa d’una mala gestió o una resposta errònia: Prendre decisions en calent, planificar ignorant el propòsit…

En certa manera, se que tinc la resposta i busco la pregunta. Com ho puc aplicar els conceptes GTD per millorar la vida de les persones? Com puc donar respostes concretes a problemes concrets sense aplicar tot el sistema?

Eficàcia més enllà del sistema

M’he adonat que no he aconseguit aplicar GTD a la meva vida professional. No encaixa. És excessiu per donar resposta a la meva autogestió en el rol de analista – programador.

Estic intentant aplicar aspectes d’SCRUM per intentar aportar una mica d’ordre als meus projectes laborals.

“Aplicar petites dosis de coneixement per solucionar problemes o millorar  situacions concretes”

Aviat escriure una sèrie de post per explicar com treballo i us explicaré més sobre aquest experiment.

Què i com he de canviar

Conèixer, aplicar, consolidar i quedar-me només amb el que m’és útil de veritat. El que aporta valor a llarg termini. La resta a la brossa.

“Soc molt més exigent amb el que deixo entrar en la meva vida”

Quan et comences a interessar per la productivitat personal és habitual que obris la porta de la teva vida a tot tipus de recursos amb l’esperança que t’ajudin a millorar-la: Activitats, eines, hàbits…

Ho fem sense filtre, sense establir criteris ni estàndards de qualitat, sense preguntar-nos que necessitem ni que vols aconseguir incorporant aquell nou factor.

Introdueixes un nou element i aconsegueixes un feedback positiu consistent en una (petita) millora o un estímul basat en “la novetat” de fer quelcom diferent.

L’estímul reforça la convicció que la novetat, el canvi per si mateix és bo i passes a cercar quelcom nou per incorporar a la teva vida i la roda continua girant.

És un cicle esgotador. No se quanta energia he invertit en aplicar canvis, provar eines o canviar la meva rutina de treball… Aconseguir una certa maduresa en aquest aspecte et fa guanyar perspectiva i entre altres coses fa que t’adonis en quina ratera t’has ficat.

“Descobrir que necessito, com trobar una resposta que satisfaci la meva necessitat i saber que allò realment funciona és una de les claus de la meva eficàcia personal”

Crear un sistema per la meva productivitat macro

Fa unes setmanes us parlava de la meva falta de motivació per treballar amb grans objectius i de l’alternativa de crear un sistema que em permetés gestionar el mig llarg-termini. La meva productivitat macro.

Durant anys he fixat el focus en els objectius, la visió de futur a llarg termini i sobretot  a la preocupació per trobar un propòsit.

M’estic decantant per una visió diferent. Crear un sistema que em permeti sembrar a través de la meva activitat diària per tal de recollir beneficis a mig – llarg termini.

“Necessito reflexionar sobre perquè focalitzar en la creació de un sistema de productivitat macro i sobretot com fer-ho”

Com enfocar-me en guanyar adaptabilitat i crear un entorn que generi opcionalitat.

No se que vindrà en un futur. Soc amic de la vida tranqui-la i predictible però espera que sempre sigui així és ingenu.

Escriure és una forma d’estructurar els teus pensaments. Escriure bé és pensar bé. Desglossar i aprofundir en cadascun dels conceptes serà el meu objectiu en els propers mesos.

Espero rebre el vostre feedback i prometo ser més actiu a interactuar amb vosaltres en la secció de comentaris.

Photo by Daniil Avilov on Unsplash