Aquesta entrada també està disponible en: Español

Com ho porteu? Jo, dins de la gravetat, força bé. No tinc a ningú del meu entorn malalt – creuem els dits – i continuo treballant des de casa de la forma més normal possible. Estic aïllat però amb la mateixa rutina, junt amb la meva família o sigui que no em puc queixar. 

La situació és la que és i no hi podem fer res. Per molta tristesa, ansietat, por que ens generi només ens podem preocupar del que ara mateix depèn de nosaltres.

Per a tots aquells que a dia d’avui esteu a casa sense la possibilitat de treballar en remot o sense mantenir al complert la seva rutina, que tal si posem en comú algunes idees per preparar la sortida del confinament?

Ara és el moment de ocupar-se enlloc de preocupar-se.

La nostra primera preocupació és la salut. La pròpia, la dels teus i aquests dies també la de la teva comunitat.

Més enllà es comença entreveure un futur complicat. A curt termini amb una recessió/una crisi econòmica. A llarg, però, s’intueix un trencament que es  pot emportar moltes de les certeses d’avui en dia.

Llavors, que cal fer? Com podem mantenir-se ferm en un entorn de volatilitat i d’incertesa com l’actual? Com mantenir la calma i l’ordre en els assumptes?

No puc proporcionar una solució a problemes que ens desborden. Puc marcar unes línies per obtenir una mica d’ordre, tranquil·litat i marcar una direcció per actuar.

Endreça el més immediat

Més enllà de mantenir una rutina el més normal possible, és un bon moment per ordenar els teus assumptes més immediats. És el moment per realitzar un inventari de tota la teva activitat (llegeix aquí com fer-ho).

Un cop hagis fet net i disposis de tots els assumptes sobre la taula processa cada element, dedicant-li l’atenció necessària per prendre una decisió sobre que fer amb ell.  Endreça’ls en llistes. Si no disposes d’un sistema de productivitat personal ara és un bon moment per començar.

Tria els assumptes en els que començar a treballar.  Tingues en compte que només pots realitzar aquells que puguis fer des de casa :-)

Tot això t’ajudarà canalitzarà la teva necessitat de control.

Comença per ocupar-te de tu mateix

La economia comença a tremolar. Si no has pogut continuar treballant en remot i et trobés en una situació d’aturada, sense ingressos, pots crear la teva pròpia agenda de treball. T’ajudarà a estructurar el temps amb quelcom constructiu.

Potser ara no pots crear valor però et pots preparar per fer-ho a la tornada – @davidtorne Click To Tweet

Si treballes per altrí pots aprofitar per formar-te. Fa una setmana Javier Martin parlava d’aquest tema, anant més enllà de recorre a la típica. plataforma online, a la seva newsletter Futurizable.

Crea valor pels de casa

Aprofita per canviar les prioritats professionals per les personals. Crea valor pels de casa. No et disgusta tenir tan poc temps per estar amb els teus? Comparteix activitats, temps de qualitat.    Si aconsegueixes crear records amb el temps el record no serà tant amarg.

Aprofita per crear valor per la gent de casa. Fer deures amb els nens, compartir tasques amb la parella o dedicar part del teu temps a parlar amb parents o amics que saps que necessiten contacte amb algú.

Preparar el dia de demà

Quan sortim de nou al carrer seria bo saber cap a on anar – @davidtorne Click To Tweet

És el moment de revisar – o crear – la teva visió a llarg termini. Des del propòsit que et mou a fer el que fas fins a reconstruir la teva visió a més de cinc anys vista.

Si no ets amic de fixar-te objectius ni de definir un pla preestablert pel teu futur dedicat a reforçar aquells aspectes de la teva vida, personal o professional, per sobreviure a inconvenients inesperats o situacions de crisis.

En el seu dia la lectura del llibre Antifràgil de Nassim Nicolas Taleb va canviar la meva perspectiva sobre com conviure amb la incertesa i preparar-me pel futur. Si no n’has tingut l’ocasió, i ara que disposes de temps, te’n recomano la lectura.

No tinc res més a dir, entre altres coses perquè no se que dir. La situació em desborda, com a tots, i veient certes rodes de premsa m’adono que les grans paraules sense res a darrera fan més mal que bé.

Això és el que et puc aportar. Si tens qualsevol pregunta, comentari o dubte disposes del meu compte de twitter @davidtorne, el formulari de contacte del blog 

I recorda, no pots ser un suport pels demes si tu t’enfonses.

Photo by Toimetaja tõlkebüroo on Unsplash