Aquesta entrada també està disponible en: Español

Intento explicar-te que és i com realitzar un informe d’integritat. Un recurs per revisar i reflexionar sobre els teus valors.

Més que en el com la força del artícle està en intentar explicar perque és important aturar-se i pensar sobre allò que dirigeix la nostra vida. 

Una de les revisions anuals que realitzo per ficar en ordre els meus assumptes. La desglosso explicant els conceptes que la componen i els passos per realitzar-la.

Què és la perspectiva?

El meu sistema està ben definit en quan a l’activitat més immediata. Utilitzo Getting Things Done per “ordenar” i no oblidar tot el que he de fer i funciona. A partir d’aquí intento continuar fent cas al senyor Allen i treballar la meva perspectiva.

Si el control de la teva activitat és la part horitzontal de la teva activitat, la perspectiva és la part vertical. Podem fer servir la mateixa metàfora utilitzada pel sistema Getting Things Done on cada element de la nostra activitat és col·loca a una altura diferent, sent les més altes el llarg termini i les més baixes l’activitat més ordinaria:

  1. Propòsit i valors – 10.000 metres
  2. Visió – 8.000 metres
  3. Objectius – 5.000 metres
  4. Àrees de responsabilitat – 3.000 metres
  5. Projectes – 1.000 metres
  6. Accions 0 metres

Com revisar els nivells de perspectiva més alts

Per posar sota control la teva activitat, també els nivells més alts de la teva perspectiva et cal revisar. El problema és que el bo d’en David Allen no deixa clar com realitzar les revisions a més altura així que he complementat els seus ensenyaments amb aportacions de tercers. Concretament d’en James Clear, especialista en hàbits. 

Per revisar els nivells de perspectiva més alts – visió i propòsit– realitzo dues revisions anuals. Una a final d’any relativa a la meva activitat (èxit d’objectius i grans projectes) i una a l’estiu anomenada Informe d’integritat on repaso diferents aspectes de la meva vida personal i professional, així com el desenvolupament de la meva visió i propòsit durant l’últim any. D’aquest últim és del que parlem avui.

Perquè realitzar un informe d’integritat?

Tot el teu sistema de productivitat personal a d’estar subjecte a la revisió i la reflexió. També el nivell més alt de la teva perspectiva, parlo del propòsit i els valors.

Declarar un propòsit de vida i uns valors va més enllà de dissenyar un eslogan o un enunciat que encaixa amb la teva vida.  Els valors i el propòsit t’han d’ajudar a decantar la balança quan prenguis decisions. És el final últim pel que lluites i la forma com ho fas. T’han d’ajudar a decidir en quins objectius i projectes t’impliques i en quina direcció et mous.

L’informe d’integritat t’ajuda a passar comptes amb tu mateix revisant els teus valors i allò que has i fet i no has fet per seguir el teu propòsit.

Com funciona l’informe d’integritat?

La mecànica del informe és la d’analitzar cadascun dels teus valors a través de qüestions claus que et vas realitzant. El redactat de la resposta t’ha d’ajudar a reflexionar sobre com has actuat aquest últim any respecte a cadascun i si és necessari acabar amb una crida a l’acció per canviar coses que vulguis millorar.

En els següents punts t’ajudo a escollir els valors a analitzar i t’explico com realitzar les preguntes clau.

Quins són els meus valors i com escollir els teus

La gent no acostuma a pensar en el seu propòsit i els seus valors, bastanta feina tenen amb el seu dia a dia. Si has llegit anteriors escrits parlant del tema en el blog potser t’hagis decidit a treballar-hi, si és així enorabona. Si no ho és i tens ganes de fer una revisió d’integritat pots clicar aquest link (https://jamesclear.com/core-values) que et durà a  una llista de valors proveïda per en James Clear. Tria aquells amb els que et sents més identificat.

Per la meva part ho faré pels següents valors:

  • Creixement
  • Professionalitat
  • Integritat. (*)

(*) Aquí analitzaré el propòsit del meu sistema GTD.

Fer-te les preguntes correctes

Per cadascun dels teus valors et realitzaràs preguntes clau per ajudar en el redactat i la reflexió. Cadascú és diferent, cada persona és un món. Per ajudar-te a escollir o redactar les teves pròpies preguntes primer et mostro les que em faré jo en el meu informe d’integritat i en l’últim punt del post – el de recursos – trobaràs l’accés  als informes d’integritat d’en James Clear que et permeten fer el mateix: 

Creixement

  • Aprenc coses noves, visito nous llocs, visc noves experiències?
  • Qüestiono les meves limitacions?
  • Construeixo hàbits per millorar contínuament?  

Professionalitat

  • Aporto valor a la meva empresa i la meva comunitat?
  • Com és la relació amb els meus companys?
  • Soc el tipus de professional que vull ser?

Integritat

  • He seguit el meu propòsit i els meus valors?
  • He treballat per aconseguir els diferents aspectes de la meva visió?

Més enllà del procés d’imitació es tracta de realitzar-te preguntes evidenciant l’ús dels valors en el teu dia a dia, en la teva vida. Com he dit utilitzo el valor d’integritat per analitzar el meu propòsit:

“Crear una vida amb sentit, i viure-la en primera persona”

i analitzar si he treballat en la meva visió de futur aquest últim any. Un hack per adaptar un recurs com l’informe d’integritat per ser utilitzat, també, com a part del pas de reflexió del meu sistema GTD.

Una vegada finalitzat l’informe. Crida a l’acció

Es tracta de confeccionar un informe que et permeti la revisió i la reflexió de les parts més elevades del teu sistema de perspectiva, propòsit i valors.

Un cop escollit els teus valors, realitza’t qüestions clau que facilitin el procés de revisió i reflexió a través de la redacció d’una resposta. Parar-nos un moment i deixar de banda l’activitat corrent. Pensar,primer, en quins són els nostres valors, quin és el nostre propòsit vital i posteriorment evaluar si hi hem sigut fidels.

Et convido a realitzar-lo. Només per provar que en pots treure. Si no estàs acostumat a aquest tipus de revisions pot ser tota una experiencia.

Informe d’integritat: Recursos

Pàgina de valors d’en James Clear. Escull aquells amb els que t’identifiquis millor. (https://jamesclear.com/core-values)

Pàgina dels informes d’integritat d’en James Clear. Agafa’ls com exemple per trobar el com fer-ho i descobrir com fer-te les preguntes correctes.  (https://jamesclear.com/integrity)

Què és el propòsit de vida. https://blog.davidtorne.com/2017/01/proposit-vida/

Com puc controlar la meva activitat a llarg termini (Clic aquí)

Foto de name_ gravity en Unsplash