Analitza la teva activitat amb Workmeter

Aquesta entrada també està disponible en: Español

A continuació us deixo el meu post-review de la aplicació Workmeter. Un sistema analític de la nostra activitat, el qual podeu utilitzar individualment, o en grup. M’ha semblat especialment útil per conèixer (i reconèixer) els meus hàbits davant l’ordinador, ajudant-me a treure a la llum aquells costums i petits vicis que s’han de corregir. Seguint amb el post de la setmana anterior on opinava sobre aquest tipus de software, us animo a provar-lo i jutjar per vosaltres mateixos.

Abans de començar a utilitzar l’aplicació hem de passar per un període de parametrització i configuració de la mateixa.  Establir el personal del nostre equip de treball que es sotmetrà a l’estudi de l’activitat i quin accés se’ls hi donarà perquè la consultin.  Dins l’entorn d’administració disposem d’una secció per gestionar els usuaris, on se’ns permet definir a que tenen accés i a que no amb un nivell de detall notable.

Per un estudi més òptim de les dades  crearem els grups d’usuaris necessaris si els volem estudiar segons departaments, o qualsevol altra subdivisió,  segons la seu perfil o el tipus d’activitat que realitzin. No és el mateix un administratiu, que un programador, que un tècnic de suport al client, si els barregem podem obtenir uns resultats finals enganyosos.

L’ultima segmentació de les dades a configurar és la destinada a treballar per projectes. Si fem clic amb el botó dret a la icona de workmeter que apareix al costat del rellotge, veurem que per defecte tenim un projecte (Default project) i un altre concepte anomenat Personal Time, en el qual es deixa de reportar dades al sistema. Per obtenir una major precisió en l’estudi,  crearem els projectes actius en aquest moment i durant la nostra jornada de treball indicarem en quin estem treballant seleccionant-lo al menú emergent que apareix a través de la icona workmeter del nostre sistema.

Acabarem  de preparar l’aplicació per al treball a través una de les opcions claus: El mapa de productivitat. Des d’aquesta opció, amb un sol clic podem marcar les aplicacions que s’han utilitzat i les webs que s’han visitat com a productives o no productives. Evidentment el sistema necessita saber a quina de les dues categories s’assigna  l’eina que utilitzem. Es tracta d’un apartat que haurem de visitar regularment per classificar les noves aplicacions que utilitzem.

A partir d’aquest moment ja podem descarregar l’aplicació en els diferents equips, i dispositius que utilitzem per treballar, i esperar els resultats del registre de la nostra activitat. Cadascun dels individus sotmesos a la analítica de l’aplicació s’han de descarregar un executable que instal·la una aplicació carregada automàticament només iniciar la sessió de treball amb el nostre equip. Periòdicament, cada 30 minuts, s’enviaran les dades al sistema. Sabem de la seva execució per una icona en la barra de windows, la qual pot ser ocultada  a l’equip local del usuari a través d’una opció del entorn de configuració

Una de les millors coses que te workmeter és la fàcil comprensió de totes les dades registrades a través de gràfics senzills que converteixen aquestes dades amb informació útil. Dins dels diversos tipus d’informes trobem:

  • Informes d’activitat, on es medeix el temps que em estat davant l’equip i el temps mitja d’activitat (TMA).
  • Gràfic d’aplicacions utilitzades. Mostra el temps dedicat a les aplicacions, dividint-les per categories, i il·lustrant el temps dedicat a produir i a no produir segons al que s’indiqui al mapa de productivitat.
  • Projectes i empleats. Dos informes diferents dedicats a l’analisi dels projectes actius i a cadascun dels usuaris en estudi.
  • Informe de productivitat. Permet obtenir una representació visual de l’activitat productiva i de la no productiva.

Workmeter introdueix un concepte interessant, analitzar la nostra activitat per millorar-la. Qualsevol cosa susceptible de millora ha de ser mesurable, i és precisament  el que ens ofereix aquest programari.  Ens ajudarà a millorar la forma en que treballem dia a dia, però si volem millorar la nostra productivitat a un altre nivell haurem de treballar a més altura, modificar els nostres hàbits, millorar els nostres sistemes de planificació, aprendre a marcar-nos objectius

El software en si m’agrada.  És simple, accessible, intuïtiu. Els conceptes que tracta i la presentació de les dades son facilmente comprensibles i assimilables. Crec que te un gran potencial, un gran recorregut per creixer i millorar, només us deixaré una reflexió: Imagineu-vos poder creuar el vostre compte a Workmeter amb el vostre compte a Teambox, combinant la planificació dels projecte, la seva planificació amb el seu seguiment i el de l’activitat dels que hi participen. Mmm.. Una fantasia a la volta de la cantonada, no creieu?

 Com sempre us convido a deixar la vostra opinió del software. Si l’heu utilitzat compartiu la vostra experiència d’usuari, i si no doneu-me la vostra opinió sobre si penseu que us pot ajudar a millorar la vostra productivitat.

Podem seguir parlant de productivitat personal des del 2.0, em pots trobar a twitter @davidtorne, o a Google+.

Pots fer-me arribar els teus dubtes sobre GTD, Evernote o qualsevol tema relacionat amb la productivitat personal a través de Qüestiona’m